donderdag 17 december 2009

FOTD Pinup look probeersel

Ik liep al een tijdje te denken aan wat ik allemaal met de nepwimpers kon doen die ik bij de Action had gehaald (spotgoedkoop, nog geen euro voor een pakje met 3 verschillende setjes lashes) en sommige lashes vond ik wel erg groot en dik. Doordemidden knippen en ze dan op de buitenhoek van mn wimpers gebruiken, dat leek me wel leuk om eens te proberen. Ik heb welgeteld 1 keer eerder getracht wimpers aan te brengen en dat ging best redelijk, maar je moet er wel even handigheid in krijgen, merkte ik. Deze kosten echt niks dus ik kon het me permitteren om de fout in te gaan. ;)

Hier is het uiteindelijke resultaat, hihihi ik vond hem zelf erg grappig.




Ik heb eerst oogschaduwbasis aangebracht en daarna een vrij basic/lichte oogschaduw aangebracht op mn ooglid en een donkerdere tint in mn crease. Daarna een lijntje met zwart kohlpotlood langs mn bovenste wimperlijn. Ik lees altijd dat je eyeliner onder je nepwimpers aan kan/moet brengen zodat je de lijm of plakstrip niet meer ziet maar doordat vloeibare eyeliner snel vlekt (als het in aanraking komt met water of dus wimperlijm) als je er de lijm/wimpers op aanbrengt heb ik zelf voor kohlpotlood gekozen, dat vlekt iets minder snel.

Daarna wimpers gekrult en wat mascara aangebracht omdat de nepwimpers maar tot de helft van de lashline komen. Daarna dus de meest dramatische wimpers van het Action nepwimpersetje gepakt, 1 wimper uit de verpakking gehaald en die doormidden geknipt zodat de 2 helften precies even groot zijn. Die helften heb ik aan de wimperrand aangebracht bij mn buitenste ooghoek. Nog een kohllijntje bij mn onderste wimperrand en een wit lijntje in de waterlijn en toen waren de ogen klaar.


De lippen heb ik met een lipstick van 2B knalrood gemaakt, maar er zijn zo enorm veel merken en soorten lipstick dat er van bijna ieder merk wel een geschikte tint te vinden is voor bij deze look. Bij felrode lippen vind ik het zelf het mooiste om wat concealer langs de randen van de lippen aan te brengen. Dan krijg je echt een knalrode mond en kan je foutjes nog makkelijk wegwerken, Wel belangrijk dat de concealer mooi in de foundation overloopt anders krijg je een bizar witte-randen-om-rode-lippen effect. ;)


Er zijn lipsticks die een mat effect geven zoals die van 2B die ik hierbij heb gebruikt, ik vond dat bij deze look niet zo mooi dus heb er nog een laagje rode lipgloss overheen aangebracht, maar een matte lipstick kan ook heel erg mooi zijn. Wanneer ik deze look echt ga dragen (waarschijnlijk met kerst etentje) denk ik dat ik een semi permanente lipstick neem, zo eentje met 2 fasen omdat ik dat fijner vind met eten. Als deze look is voor een avondje uit kan je er ook voor kiezen om een normale lipstick te gebruiken. Voordeel daarbij is dat normale lipsticks vaak je lippen wat minder uitdrogen zoals de semi permanente versies dat (ondanks de verzorgende stick) toch vaak doen.

Daarna nog een beetje blush, niet te veel want deze look knalt al genoeg dus je hoeft alleen maar een heel klein beetje kleur aan te brengen.
Een rode haarbloem of andere mooie frutsel in je haar maakt het helemaal af.

Ik denk dat ik deze look met kerst ga doen, dan gaan we naar mijn ouders en er komt ook familie. Al is eten met rode lipstick altijd wel een uitdaging, daarom schreef ik al over die semi-permanente lipstick. Uiteraard kan je ook af en toe gewoon naar de wc hollen om de boel bij te werken

Wat vinden jullie? Geslaagde look? Hebben jullie nog tips of vragen? Laat het dan weten in een reactie op deze blog!

13 opmerkingen:

  1. Ik vind dat je die lashes echt heel mooi hebt aangebracht! Valt helemaal niet op dat het maar een halve is en ik denk dat dit veel mooier is dan een hele.

    Wat heb je die lipstick netjes opgebracht! Mijn complimenten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow heel cool!!
    Erg mooi ook zo, die lashes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank jullie wel, ik ben ook helemaal gek op die lashes, ik voel een nieuwe verslaving opkomen ;). Voor een "first timer" zitten ze er best goed op, toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. WOOOHOOO geweldige sexy look! Ik vind het knap dat je wimpers zo goed zitten bij een eerste keer! Was je er lang mee bezig of viel het mee?
    Goeie deal trouwens bij de Action. Ik had er elders ook over gelezen, maar helaas hebben we hier geen Action in de buurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je lijkt wel zo'n Spaanse danseres of zo :D Erg mooi :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie lashes!Het valt totaal niet op dat je maar een halve hebt gebruikt. Mooi gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @ Deb: ik kan voor je kijken bij de Action als je wilt? mail me er maar over op livia_drusilla@hotmail.com als je wilt dat ik voor je kijk.

    @ steffi: dank je wel :D

    @ suzy: grappig dat je dat zegt, ik wordt bijna altijd met een spaanse vergeleken als ik een rode haarbloem ofzo in heb, terwijl ik blauwe ogen en geen donker haar meer heb haha Wel een erg leuk compliment :D

    @ Waymadi: dank je!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ohhh! Ik had deze nog helemaal niet gezien! Wat mooi!! Hahaa heel anders dan je andere looks, leuk met die knalrode lippenstift, kun je goed hebben trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een moooie lashes zeg!! Denk ook dat dit veel beter staat dan een volledige. Mooie combinatie die nude-kleurige oogschaduw met die paarse tint.

    Rode lippen kan je ook super goed hebben, dat is zo ongeveer het enige dat ik eigenlijk nooit doe qua make-up haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik vind je oogschaduw heel erg mooi, welke kleuren en merk zijn dat?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dank je wel xibalbablog, het is eigenlijk een rustige look die ik heb gemaakt voor iemand die daar om vroeg. En daarna ben ik doorgegaan (ik kan het niet laten om er dan toch een dramatisch gebeuren van te maken haha) met de lashes enzo. Maar een omschrijving van de oogschaduw en de kleuren komt nog in een aparte blog te staan. Het is gemaakt met een palette van Sephora. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Rode lippen staan je echt heel goed!

    BeantwoordenVerwijderen