dinsdag 22 december 2009

Mijn eerste MAC ervaring...

Een tijd geleden ben ik met een vriendin naar Maastricht gegaan omdat ik was gemaild om te mysteryshoppen bij Lush (daarover later meer). Op de dag van het shoppen stuiterden we eind van de ochtend de trein uit, we waren best vroeg want Maastricht is best een eind reizen. Ik was nog nooit in Maastricht geweest maar ik vond het een erg mooie en gezellige stad.
Naast Lush hadden we nog een verplichte stop: de MAC counter in de bijenkorf. Want ik had al erg veel gelezen over dat merk en het zou helemaal blow-your-mind-brilliant moeten zijn. Dat wilde ik wel eens ervaren.


Eenmaal daar was het aanbod ook wel schitterend en snapte ik helemaal dat je voor dit merk wel wat meer wil betalen. Zelf heb ik een paintpot (“Painterly”) en een oogschaduw (“Star Violet”) gekocht. Ok, ik was zeker 2 keer zo veel kwijt als normaal maar ik vond dat het dat waard was. Soms moet je jezelf een beetje verwennen, nietwaar?

Thuis ben ik de producten gaan gebruiken en ik vond het zulk fijn spul! Die paintpot deed het fantastisch, zorgde dat mijn oogschaduw perfect bleef zitten en het maakt je oogleden ook egaal, wat ik een mooi effect vond. De oogschaduw is zeer prettig in gebruik, mooi aan te brengen en die kleur… wauw! Een roodachtige tint met een schitterende shimmer.
Na een week merkte ik opeens dat ik een hele irritante jeuk op mijn ooglid had, een brandend gevoel, dus ik heb snel mn makeup afgehaald en ik zag daar een eczeemplek zitten. Help!
Na te hebben bedacht of ik nog meer nieuwe producten heb gebruikt kwam ik tot de conclusie dat ik de afgelopen periode alleen de MAC Paintpot dagelijks had gebruikt en voor de rest alleen producten die ik al tijden heb. Toen ik het 3 dagen niet meer had gebruikt was het bijna weg dus mijn vermoeden was bevestigd: ik kan hier niet tegen. Moet ik nog uitleggen dat ik hier van baalde?

Ik kreeg de tip om MAC te mailen, dat heb ik gedaan en na niet al te lange tijd kreeg ik mail terug: ze vonden het rot dat ik er niet tegen kon en naast uitgebreid te vertellen dat MAC uiteraard altijd probeert prima producten af te leveren boden ze mij aan ander product van de zelfde prijs aan.
Na een (heule lange!) vragenlijst in te hebben gevuld, compleet met de vraag of ze contact op mochten nemen met mijn huisarts (euh nee, ik ben met mn klacht niet bij de huisarts geweest dus daar hadden ze imho niks te zoeken) en mijn paintpot te hebben opgestuurd (gratis verzenden) kon ik een ander product krijgen, ze zouden het mij opsturen.

Die kreeg ik gisteren binnen, het duurde even maar dan heb je ook wat: ik heb oogschaduw “Steamy” uitgezocht want die stond bovenaan mijn verlanglijstje. Yaaaay! Hij is mooohoooi! Een groene tint dit keer, ook weer met een geweldige shimmer.

Al met al ben ik heel erg tevreden met deze klantenservice maar ik ben wel een beetje terughoudender geworden in de producten kopen. Het is veel geld en als het stofje, waar ik niet goed tegen bleek te kunnen, in meer producten van MAC zit dan zit ik zometeen met het zelfde probleem. Voorlopig heb ik dus even geen MAC wensen. Maar ik begreep dat er volgend jaar een MAC verkooppunt komt in Eindhoven… dan wordt het wel heel verleidelijk. Dus waarschijnlijk komen er dan wel meer MAC spulletjes in mijn voorraad. Ook die komen dan natuurlijk op mijn blog te staan maar als je twijfelt over MAC: ze hebben echt een supergoede klantenservice dus het is het proberen zeker waard.

5 opmerkingen:

 1. Zo jammer dat je niet tegen de Painpots kunt maar gelukkig zijn er zat andere alternatieven (in andere vorm) ;)

  Ik vind het echt super service van MAC & ik hoop dat je zonder problemen die prachtige Steamy kunt gebruiken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja enorm balen, volgens de dokter heet het contacteczeem, kan je krijgen van stofjes waar je niet regen kan. Ik heb er nu nog last van (door de kou is het erger geworden) dus een spulletje bij de apotheek gehaald waarmee het hopelijk voor 2010 weg is ;)
  Maar daarna komt er een look met steamy, daar heb ik nu al zin in haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo jammer , ik ben dol op de paintpots! wel goed dat je iets anders hebt kunnen uitkiezen xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt heel erg vervelend dat je er niet tegen kunt :( Ik heb dezelfde paintpot pas aangeschaft en ben er super blij mee. Het werkt heel fijn!

  Steamy lijkt me wel heel mooi. ;)

  Super goede service trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat je niet tegen paintpot kon, maar er zijn inderdaad zat goede alternatieven. Ik heb mij bij MAC in Utrecht een keer laten opmaken en daarbij werd ook paintpot gebruikt. Ik was niet echt onder de indruk want na een paar uurtjes begon de oogschaduw al te creasen.
  De oogschaduw van MAC vind ik daarentegen heel goed. Ik heb er helaas nog maar 3 van. Goede klantenservice ook al vind ik de vraag dat ze contact wilden opnemen met jouw huisarts wel ver gaan...

  BeantwoordenVerwijderen