maandag 28 december 2009

FOTD, verjaardagslook met MAC Steamy

Jeeeey ik ben jarig :D Afgelopen dagen, met kerst de cadeautjes al gehad en ik ben er allemaal superblij mee. Vandaag alweer 28 geworden, sjongejonge.
Voor mn verjaardag besloot de eczeemplek op mijn ooglid dat het wel genoeg was geweest en verdween, wat een leuk cadeau! Dus ik heb de gelegenheid aangegrepen om een look te maken met mijn 88 shimmer palette en MAC oogschaduw Steamy, ik vind die kleur echt schitterend!

Hier is een foto van het eindresultaat:

Van de 88 palette heb ik eerst de zilveren kleur, die ik rechts in de bovenhoek heb omcirkelt, aangebracht. Zowel onder als boven het oog heb ik dit wat laten uitlopen. Daarna heb ik MAC steamy daarnaast aangebracht over het hele ooglid tot net niet in de buitenste ooghoek. Beide kleuren heb ik tot boven de crease aangebracht. Daarna heb ik de zwarte kleur uit het 88 palette genomen en deze in de buitenste ooghoek aangebracht en in de crease. Dit wat naar binnen geblend tot de steamy en de zwarte kleur mooi samengeblend zijn.

Daarna heb ik de highlight kleur, die ik links bovenin heb omcirkelt, met een blendingbrush onder mijn wenkbrauw aangebracht. Daarna heb ik de Steamy en de zwarte kleurb nogmaals aangebracht op de eerder omschreven plekken om de kleuren nog wat intenster te maken en nog beter te kunnen blenden met de highlighter.
De bedoeling is dat de kleuren van binnen naar buiten van heel licht zilver overlopen in het groenige van steamy en daarna in het zwart. Het zwart breng ik altijd wat meer nog in de crease aan (dus niet alleen in de buitenste ooghoek) omdat het een mooi dramatisch effect geeft.


Ook heb ik de zwarte oogschaduw bij mijn onderste wimperrand aangebracht zodat het zilver en zwart mooi in elkaar overlopen. Daarna heb ik mascara aangebracht. Voor die tijd had ik mn gezicht al met foundation, blush en concealer enzo opgemaakt maar ik hoef niet uit te leggen hoe dat moet toch? ;)
Ook heb ik mijn wenkbrauwen nog een klein beetje aangezet omdat ik bij dramatische looks een hele lichte wenkbrauw niet zo mooi vind, dan valt die een beetje weg.Wat vinden jullie van deze look? Je kan hem natuurlijk ook maken met een blauw of groene tint uit de 88 palette in plaats van de MAC Steamy maar ik ben zo gek op deze kleur dat ik hem voor vandaag echt wilde gebruiken :)

7 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! Hiep hiep hoeraaa!
  En je ziet er gorgeous uit meid!
  De kleuren staan je fantastisch en je outfit/accessoires zijn er ook op afgestemd zie ik dus helemaal goed!
  Ga je iets leuks doen vandaag? Wat heb je allemaal gekregen (of moet je nog kado's krijgen)?
  En OMG wat is dat 88 palette mooi, die staat (bovenaan met stip) op mijn wishlist voor het nieuwe jaar! Have fun!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind die kleur echt heel erg mooi bij je - Steamy is dat? Jammergenoeg wil blauw mij maar niet staan, groen wel. Dit is er wat tussenin ... toch maar eens proberen.

  Gefeliciteerd met je verjaardag en geniet er van :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je verjaardag!!! Heb je leuke cadeaus gekregen?
  Je hebt je make-up weer prachtig gedaan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je verjaardag! Hoop dat je een leuke dag hebt, je look is in ieder geval zeer geslaagd want hij staat je super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank jullie wel allemaal, wat een leuke reacties :D
  @ Deb: de 88 palettes zijn zeker hun aankoop waard, ik gebruik ze (ik heb matte en shimmer) heel vaak en graag. Je hebt ook nog een hoop andere varianten zoals metallic en warm enzo maar persoonlijk vind ik de shimmer en matte het mooiste. De rest heb ik bij een vriendin gezien maar niet zelf in bezit ;)

  @ Lyanna: dat vond ik ook altijd, het verschil zit vaak niet in de kleur maar in hoe je het aanbrengt, vooral in combinatie met welke andere kleuren. Vind ik tenminste ;) Steamy van MAC is echt supermooi, zeker het bekijken waard als je weer in de store bent.

  @ Madelon: dank je, ja een hoop hele leuke cadeaus gehad. :D Een hoop die ik al kreeg bij kerst, allemaal van cadeaus die duur genoeg zijn voor 2 feestdagen dus haha. Ben met alles enorm blij :D

  @ Myrna: dank je, dit is toch wel een van mijn favoriete combi's geloof ik. Ik hou wel van looks die knallen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nogmaals van harte gefeliciteerd! En je look is schitterend :D

  Prachtig staat de e/s bij je oogkleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. MacSteamy op je ogen = eyecandy! ;-)
  Mooie look Drus, alsnog van harte en leuk: je bent precies even oud als een kennisje van mij.

  BeantwoordenVerwijderen