dinsdag 29 december 2009

Het bekijken waard, deel 1

Ik had bedacht dat het wel leuk zou zijn om af en toe aandacht te besteden aan filmpjes of "Youtubers". Zelf haal ik best veel inspiratie van Youtube. Er is ook zo enorm veel leuks om te zien! Ook een hoop crap natuurlijk maar dat vind je overal. Het is veel interessanter om je te richten op dingen die je wél aanspreken in plaats van je energie te verspillen aan negativiteit ;)
Soms kom je een filmpje of user op youtube tegen die je gewoon even MOET delen. Ik wel tenminste, en dat ga ik dus op mijn blog doen.


Het spits wordt afgebeten door MissChievous.
Alle dames die een beetje met makeup bezig zijn zullen haar hoogst waarschijnlijk wel kennen, moet bijna wel aangezien er meer dan 120.000 mensen geabonneerd zijn op haar Youtube kanaal. Maar als deze naam je niks zegt dan moet je echt een keertje haar filmpjes bekijken op Youtube. Zo ongeveer iedere look die zij maakt vind ik geweldig en ik heb er al heel wat nagemaakt met behulp van haar goede tutorials.

Ik was bijvoorbeeld op zoek naar een leuke look die geïnspireerd was door pauwenveren en daar had zij een hele mooie kleurrijke versie van gemaakt waarin je ziet hoe je een look kan maken met veel knalkleuren waarbij de kleuren niet als een vage waas door elkaar heen gaan lopen:


En ik zit soms vol verbazing te kijken naar haar Halloween looks, die zijn geweldig, en zo creatief! Een voorbeeldje is haar "Fallen Angel" look,die is zo gaaf en helemaal niet moeilijk na te maken voor als je eens een heavy makeupje nodig hebt voor op een verkleedfeestje ofzo:


Ook heeft ze leuke instructies gemaakt hoe je, onder andere, je wenkbrauwen het mooiste bij kan werken. Een mooi gevormde wenkbrauw maakt je look helemaal af. In dit filmpje legt ze uit waar je wel haartjes mag plukken maar ook waar je vooral van af moet blijven:


En hier zie je een hele draagbare kerstlook die ze vorig jaar heeft gemaakt die ik heel erg mooi vind. Hij is ook heel goed te doen zonder de nepwimpers die ze hiervoor heeft gebruikt:


Julia (zo heet ze "in het echt") gebruikt veel MAC makeup maar dat is voor haar looks geen must om toch een mooi resultaat te krijgen. In haar filmpjes vind ik dat ze je heel goed laat zien welke techniek gebruikt en die zijn volgens mij het belangrijkste om een mooie look te maken. Nou is MAC wel zodanig goed dat je met die producten vaak een meer intens gekleurde look krijgt, maar je kan net zo goed je drogisterij producten gebruiken. Dan zal de pigmentatie misschien alleen wat minder zijn. Let dus vooral op hoe ze wat aanbrengt, mij heeft dat tenminste geholpen om betere looks te maken.

Kennen jullie filmpjes van MissChievous? Wat is je favoriet? Laat het me weten in een reactie op deze blog :)

1 opmerking:

  1. Geweldig vind ik sommige van die YouTube Guru's. Het zijn vaak mensen die dit puur voor hun hobby en passie voor make-up doen en niet beroepsmatig met make-up bezig zijn. Terwijl het er wel heel professioneel uit ziet. MissChievous vind ik echt fantastisch om naar te kijken (kan ik zo uren naar kijken), maar ik zou mijn make-up niet snel op deze manier dragen. Het is voor mij net iets te voor overdag in ieder geval. Maar voor een feestje zou ik best wel eens een van haar looks kunnen proberen.
    Ik denk dat ik morgen het artikel plaats van mijn favoriete YouTube Guru met een, op een van haar filmpjes, geinspireerde look...

    BeantwoordenVerwijderen