vrijdag 18 december 2009

Lush "So White" bruisbal(letje)

Laatst ben ik in bad geweest met een, voor mij nieuwe, bruisbal van Lush. Het leek me ook wel leuk "voer voor de blog". Dus een review over So White.
Toen ik dit kleinere formaat bruisbal in de Lush winkel rook vond ik hem al meteen geslaagd. Een lekkere frisse geur, maar niet te veel citrus of zuur fruit, wat ik al snel te overheersend vind bij frisse geuren. De omschrijving van lush is als volgt:


Je kent dat sprookje wel met die stiefmoeder, de appel en die knappe prins. Stiefmama was nogal onzeker over haar uiterlijk, nergens voor nodig natuurlijk. Zie je het even niet meer zo zitten, trek dan de stekker uit de telefoon, deurbel uit, kaarsjes in de badkamer en vul je bad met heerlijk warm water en So White. Bergamotolie en neroli helpen je humeur verbeteren, terwijl je van een heerlijk naar appeltjes geurend bad geniet waar een klein laagje wit schuim op ligt. Lekker dromen over die knappe prins (m/v)!

Ik ruik in het water wel appeltjes maar een beetje een zoete versie, heel lekker. Die schuimlaag wordt in de omschrijving wat overdreven: daar waar de bruisbal op dat moment in je water ligt, schuimt het inderdaad wel. Ook daar een beetje omheen is er een klein laagje wit schuim te zien, maar dat trekt al heel snel weer weg.
Binnen 10 minuten was de bruisbal wel "op". Bij lush hebben ze nogal eens de behoefte om in-je-bad-achterblijvende-zooi in de bruisballen te proppen waar je je later weer een ongeluk op moet schrobben omdat sommige oh zo leuke kleurtjes in je bad blijven zitten. Deze bruisbal is gelukkig "troepvrij".

Hij is dus eigenlijk heel simpel, niet zo groot, ook niet zo schreeuwend duur (€2,95) en een lekkere geur. Maar meer dan dat moet je ook niet verwachten. Voor een keertje is dit een leuke extra met een fijne geur die nog lang op je huid te ruiken is na het badderen. Maar qua verzorging doet hij niks. Als je het zo bekijkt is 3 euro wel weer een beetje prijzig voor 1 badsessie.


Ik vond hem leuk en heb deze bruisbal gevraagd voor een tegoed wat ik kreeg omdat ik mysteryshopper ben geweest. Maar zelf zal ik hem niet meer zo snel kopen, dan heb ik liever een bubbelbar slice. Daar doe je langer mee, door de bubbels blijft je badwater langer warm en die geuren vind ik ook heel erg lekker.

3 opmerkingen:

 1. Ben ik ff blij dat ik hier lees dat de LUSH bruisballen zooi achter kunnen laten :P Wou er net een paar bestellen haha.

  You saved my parents' bathtub! Dank je wel! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn er een aantal waar ze dan glitters of gekleurde papiertjes ofzo in doen. Razend irritant vind ik die. Overigens is Sow White en bijvoorbeeld Sakura wel een hele fijne bruisbal. Maar persoonlijk vind ik momenteel "In De Watten" leuker dan Lush. Maar dat is heel persoonlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goeie review! Het klinkt inderdaad veelbelovend, maar hij dus een beetje tegen. Die bathtablets van The Secret Garden daarentegen zijn heerlijk. Ik heb er al meer van gekocht. Ze ruiken lekker, zijn verzorgend en geen rotzooi..behalve dan die spin in de Halloween bathtablet maar dat was lachen. En ze kosten maar 1,50 per 2.

  BeantwoordenVerwijderen