donderdag 10 december 2009

FOTD met Gosh Effect Powder "Red Fox"

Ik heb een look gemaakt met Effect Powder "Red Fox" van Gosh (al staat er op mijn potje alleen maar "Fox" maar ach) en ik wilde die wel delen.
Rood is best een lastige kleur om als oogschaduw te gebruiken. Je krijgt heel snel het "allergische huiloogjes" effect en dat wil je natuurlijk niet. Daarom gebruik ik zulke kleuren vaak in combinatie met andere kleuren of ik gebruik maar een klein beetje rood, en dan vooral niet op de wimperrand of in mn binnenste ooghoek want dan wordt het snel lelijk.
Nou ik zal eerst maar even wat foto's laten zien.Ik zal uitleggen welke spullen ik waar heb gebruikt voor deze look, hij is niet moeilijk en is erg leuk voor bijvoorbeeld met kerst!Nodig:
Zwarte oogschaduw (ik heb die van 2True gebruikt)
Gosh Effect Powder "Red Fox"
Een highlighter (ik gebruikte de lichtste kleur uit Gosh Quattro "Goldfinger"),
2 Verschillende oogschaduw kwasten en eventueel een eyeliner kwastje of een zwarte eyeliner
Zwarte mascara
Concealer
En natuurlijk andere producten als foundation, blush, wenkbrauwgel etc als je gewend bent of het mooi vind om die te gebruiken.

Ik ben begonnen om wat Oogschaduw basis aan te brengen op mijn gehele oog tot aan de wenkbrauw. Daarna heb ik eerst onder de wenkbrauw wat highlighter aangebracht uit Quattro "Goldfinger" van gosh (die heeft een toffe gouden shimmer)Daarna heb ik een zwarte oogschaduw voorzichtig over het hele ooglid aangebracht. Gebruik niet te veel in een keer want dan wordt het snel streperig en dat komt je look niet ten goede. Bouw de kleur liever langzaam op, dat geeft veel mooiere effecten.
Als je de oogschaduw tot net boven je crease hebt aangebracht kan je deze blenden zodat hij mooi met de highlighter overloopt. Het zwart hoeft niet heel hoog aangebracht te worden want het is al een vrij dramatische look maar het is maar net wat jij mooi vind natuurlijk ;)Daarna pak je met een andere (iets smallere) oogschaduwkwast wat "Red Fox" Effect Powder. Ook hierbij kan je beter te weinig dan te veel pakken anders zal de poeder heel snel op je wangen landen. De rode poeder breng je op het zwart in je buitenste ooghoek aan en dit ga je in een V-vorm blenden met het zwart.
Als je het zwart wat te aanwezig vind kan je het wat minder heftig maken door er met een kein beetje zwart weer overheen te gaan. e kleur zal dan niet meteen helemaal weg zijn maar wat minder knalrood worden.
Daarna heb ik met een nat eyelinerpenseel en wat zwarte oogschaduw een lijntje langs mijn bovenste en onderste wimperrand gemaakt. Ik gebruik concealer altijd aan het einde pas zodat ik eventuele fallout kan wegwerken maar sommige mensen vinden dat niet fijn werken, net wat je fijn vind. Concealer is bij deze look wel aan te raden zodat kringen bij je ogen, in combinatie met het rood, niet alsnog een vermoeide of huilerige look geven.Daarna wimpers krullen, mascara op (als je het gebruikt nog foundation en blush) dan is je look alweer klaar.Wat vind je van deze look? Zijn er dingen die je anders zou willen zien of misschien een verzoekje met Effect Powder "Red Fox"? Laat het me weten door een reactie op deze blog achter te laten :D

7 opmerkingen:

 1. Leuke look drus. Ik ben gisteren met goud en rood aan het experimenteren geweest voor Kerst. Met zwart vind ik het direct veel te dramatisch worden, dat staat me niet zo mooi (of miss ligt het aan het feit dat ik het niet gewend ben om zwarte oogschaduw te dragen).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is inderdaad wel even wennen als je en look maakt met zwart, maar met andere kleuren kan het natuurlijk ook. Post je een foto van je look op BR? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Staat je goed! Mooi gedaan. Ik ga me niet aan rode e/s wagen.. dat gaat vast niet voor me werken haha.
  Ik wil van het weekend wel wat met zwart gaan experimenteren, dus ik hoop dat ik wat tijd over houd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij kan hele donkere kleuren zo goed hebben :) En zelfs rood dus, wow!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Annigje: Dank je :D leuk dat je met zwart gaat experimenteren, ik ben benieuwd naar je creatie.
  @ Suzy: dank je wel, rood is een leuke uitdagende kleur dus ik hoop er binnenkort nog meer looks mee te posten. Misschien wel een hysterische-kerst-look ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi die Red fox op zwarte oogschaduw. Staat ook erg mooi i.c.m. de kleur van je ogen.
  Ik was zelf niet zo snel op deze combi gekomen.
  Ik denk ook niet dat het handig is als ik met rode e/s ga experimenteren want dat wordt denk ik al snel een "vampire look" ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat dacht ik ook bij rood Deb, maar het is echt maar net hoe je het aanbrengt, soms kan rood supermooi staan :D

  BeantwoordenVerwijderen