maandag 21 december 2009

EOTD, kerstlook met Gosh!

Ik heb een speciale kerstlook gemaakt, ik liep hier al zo lang mee in mijn hoofd en het is al bijna zo ver dus ik MOEST deze gewoon even maken. Ik wilde graag een look maken met goud en rood omdat dat natuurlijk wel ultieme kerstkleuren zijn. Ik gebruik ze niet zo heel erg vaak omdat mij wel eens is gezegd dat goud of bruintinten niet zijn weggelegd voor mij. Maar ik vond het ook wel een leuke uitdaging om er dan wel iets moois mee te maken.
Ik heb hiervoor bijna alleen maar Gosh producten gebruikt dus deze look is betaalbaar na te maken zonder dure producten aan te hoeven schaffen :)Nodig:
Gosh Eyeshadow Base
Gosh Oogschaduw Quattro "Goldfinger"
Gosh Effect Powder "Red Fox"
Gosh "Show Me Volume" mascara
Essence Crystal Eyeliner "Get Ready" (de zwarte variant met zilveren glitters)
Essence Crystal Eyeliner "Dazzling Silver" (de zilvere variant)

Om te beginnen heb ik de Eyeshadow Base aangebracht, deze verspreid over het hele ooglid tot aan de wenkbrauw. Daarna heb ik van de Goldfinger Quattro, de kleur die rechts onder in de quattro zit, in de binnenste ooghoek aangebracht. De kleur rechts boven in de Goldfinger Quattro heb ik over de rest van het ooglid aangebracht tot boven de crease. Deze 2 kleuren heb ik goed geblend. Daarna heb ik de donkerste kleur uit de Goldfinger Quattro in de crease geblend. De lichtste kleur heb ik onder de wenkbrauw aangebracht als highlighter. Deze kleuren natuurlijk weer mooi blenden zodat er geen harde lijnen ontstaan, dat maakt een look al snel te hard en ik vind het persoonlijk vaak niet mooi ;)Neem daarna op een blending brush (Hema heeft een fijne die prettig geprijsd is) een beetje "Red Fox" Effect powder, niet te veel want dan gaat het al snel overheersen. Met de blending brush breng je die heel licht net boven je crease aan maar nog onder de highlighter. Niet te hard met je kwast duwen, er moet maar net een lichte hoeveelheid over je oogschaduw komen. Hierdoor geef je het een aparte rode waas. Hierdoor is het meteen een enorm intense look.

Daarna heb ik eerst de (zwarte) Essence Crystal Eyeliner aangebracht, deze heb ik langs de bovenste wimperrand aangebracht en in een wing schuin naar boven laten lopen. Je kan eventueel weer plakband gebruiken om een mooie strakke lijn te maken zoals ik in mijn "Winterblues" EOTD al uitlegde. De onderste wimperrand heb ik een klein stukje met deze eyeliner aangezet. Vanuit de buitenste ooghoek heb ik hooguit een derde deel aangezet. Voor de resterende twee derde delen heb ik de zilveren Essence Crystal Eyeliner gebruikt. Door een lichte kleur in je binnenste ooghoek te gebruiken en de lichte glitters lijken je ogen stralender en meer "open".Daarna nog je wimpers krullen als je dat wilt en de "Show Me Volume" mascara aanbrengen. Voor mensen met langere wimpers is deze mascara ideaal, met een hele fijne grote borstel.
Ik heb deze alleen op de bovenste wimpers aangebracht want de glitters accentueren de onderste wimpers meer dan genoeg. En als je wilt natuurlijk je wenkbrauwen nog even aanzetten met een kleurtje zodat die je look af maken.En dan is de look klaar! Ik vind dit een leuke en vooral feestelijke look die perfect is voor de feestdagen. Wat vinden jullie? Hebben jullie nog tips of vragen? Misschien een verzoekje? Laat dan een comment achter op deze blog :D

5 opmerkingen:

 1. Hele mooie look! =D Ik heb de producten die je hebt gebruikt bijna allemaal, dus ik ga 't een keer uitproberen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gorgeous! Ik hou van deze warme kleuren. De eyeliner heb je ook heel mooi gedaan. Hoe is de base van GOSH? Ziet je oog make-up er aan het eind van de dag nog net zo mooi uit als nu?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, je zou eigenlijk tutorial filmpjes er bij moeten plaatsten. Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze kleuren staan je juist hartstikke goed, je ogen knallen echt van het scherm af!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank jullie wel, allemaal. Ik was ook wel te spreken over deze look :)

  @ Jehanne: er wordt over nagedacht maar het lijkt me doodeng dus ik moet nog iets verzinnen waardoor ik me zeker genoeg voel om het ook echt online te gooien. Mochten er tutorials komen dan ga ik het uiteraard meten bloggen ;)

  @ Deb: die base vind ik redelijk, die van HEMA vind ik beter. Die van Gosh gaat bij mij nog wat in de crease zitten aan het eind van de dag maar al met al doet hij best goed zijn werk voor een drugstore product.

  @ marjolein: wat leuk! als je er nog foto's van maakt, laat je het me dan ook weten? Dat lijkt me heel erg gaaf :D

  @ Mien: dank je, de vorige goud-look was niet zo'n succes maar deze staat inderdaad beter ;)

  BeantwoordenVerwijderen