maandag 14 december 2009

OPI - Suede, een review.

Ik heb nu enige tijd wat "Suede" nagelak van OPI in mijn bezit, wat een geweldige nagellak! Tenminste... als hij blijft zitten.Laat ik bij het begin beginnen, Suede nagellak is met de "matte" nagellaktrend meegekomen en ik vind dat soort aparte "net even anders" dingen altijd erg leuk. Dus toen ik mee kon doen met een bestelling van iemand anders heb ik die aangegrepen om een aantal van dit soort lakjes in mijn bezit te krijgen. Ik heb zelf nu "Suzi Skis in the Pyrenees" en "Ink" in Suede versie in mijn bezit.
Toen ik Suzi Suede voor de eerste keer probeerde gebruikte ik het over nagelverharder van Trind heen. Binnen een uur (!!) vlogen de stukken er van af, soms zelfs alle lak van 1 nagel in 1 keer weg. Dat was even flink teleurstellend maar ik hoorde van een andere Suede-liefhebber dat niet alle suede nagelak het goed doet op Trind of andere nagelverharder. Dus heb ik een basecoat aangeschaft en dat is al stukken beter. De eerste dag blijft de nagellak echt perfect op zijn plaats en als alles goed zit dan vind ik hem fenomenaal mooi. Hier links zie je een swatch van Ink - Suede.

Helaas vind ik dat ook met basecoat deze nagellak maar heel kort blijft zitten, op dag 2 chipt er wel minimaal 1 nagel en daarna gaat het vrij snel. Vandaag was bijvoorbeeld dag 2 dat ik Suzi - Suede op had zitten en ik ben in bad geweest en daarna zit hooguit 1/3e van de lak nog maar op mijn nagels. Zeker van een goed merk als Opi had ik meer verwacht.


Maar als het mooi op je nagels zit dan vind ik het effect ook echt geweldig. Hier rechts ook nog een swatch van "Suzi Skis in the Pyrenees" - Suede.

Mooie lakjes he? Als je er een topcoat overheen gebruikt is dat matte effect weg maar de glitters blijven dan wel wat het ook een hele mooie lak maakt. Maar ook met topcoat is het op dag 2 of uiterlijk 3 echt gedaan met de pret. Gelukkig heb ik niet de volle 13 euro betaald die je in Nederland kwijt bent voor Opi. Hoe krom is het dat een merk wat in Nederland nota bete gemaakt wordt in Amerika voor bijna een 3e van de prijs verkocht wordt?

11 opmerkingen:

 1. Ik vind vooral de paarse (is dat Suzy?) heel erg mooi. Ik zelf hou niet zo van matte. Voor mij moet een nagellak glimmen en het is ook praktischer omdat we veel cremekleurige spullen in huis hebben. Wanneer je dan geen topcoat draagt en langs een keukenkastje gaat met je nagels dan geeft het af en krijg je alleen met aceton eraf en dat doe je natuurlijk niet want beschadigt het hout.
  Zonde dat de lak snel eraf gaat. Mijn ervaring met OPI topcoat is dat welke nagellak dan ook er een goeie 4-5 dagen mee blijft zitten zonder te chippen.
  De OPI lakjes zijn echt schandalig duur in NL ik koop ze hier dan ook nooit. En het is inderdaad maf als je een veeeel goedkoper flesje uit USA krijg waarop "Helmond NL staat" ;-) Dan worden we toch flink belazerd hier in NL!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toevallig heb ik zaterdag mijn nagels gelakt met You Don't Know Jaques! Suede inclusief topcoat (omdat ik 'm dan veel mooier vind) en zonder basecoat. Binnen een halve dag lagen er al stukken af. Gisteren waren er nog meer randen afgesleten en vandaag ziet het er niet meer uit.

  OPI heeft gewaarschuwd dat deze lak minder lang houdbaar zou zijn, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat het spul al begint te chippen op de dag dat je je nagels hebt gelakt lijkt me ...

  Jammer.

  En ja, die prijzen, dat is wel belachelijk natuurlijk. Je zou toch verwachten dat we hier in NL dan op zijn minst op de verzendkosten naar en van de USA zouden besparen, maar niets is minder waar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Deb: ook met topcoat blijft deze lak niet goed zitten helaas :( Wij hebben bijna alles donker hier in huis gelukkig want ik ben niet zo van de lichten kleuren haha. Die paarse is Ink ;)

  @ Lyanna: zonde he?! Hoe schitterend ik ze ook vind: geen Opi Suede meer voor mij, maar de andere lakjes blijven wel geweldig zitten gelukkig :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze vooral met topcoat heel erg mooi en speciaal. Ik ben niet zo van de matte kleurtjes. Jammer dat ze niet goed blijven zitten. Dat weerhoudt me er toch van om er een of meer aan te schaffen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Om heel eerlijk te zijn zou ik het je ook afraden. Hoewel ik de normale lakjes van OPI erg goed vind zijn deze wat betreft duurzaamheid echt niet goed. Dan kan je beter normale lakjes kopen en de "Matte about you" topcoat van Essie. Maar als de matte look je toch al niet zo trekt kan je beter normale lakjes kopen, die zijn geweldig :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind die Suede-finish echt heel mooi, zowel met als zonder topcoat. Vooral Ink spreekt me erg aan, maar als ze zo idioot snel chippen vind ik ze het geld en de moeite van het lakken eigenlijk niet waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind ze echt wel heel mooi en leuk, maar wat een drama. Ik had er basecoat onder, en binnen 2 uur na het aanbrenge was er al een grote chip van 1 nagel!! :O
  En de dag erna leek het helemaal nergens meer na.
  Zonde, als het er na 1 dag al af ligt! :S

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Mien: nee sorry, ik vind ze schitterend maar het blijft gewoon echt niet zitten. Ik zou een andere soort lak kopen als ik jou was.
  @ Menie: ja zonde zeg. En jij had zo'n gave kleur! Balen dat hij niet blijft zitten :( Heb je het al geprobeerd met de matte topcoat van Essie? (die heb ik zelf niet)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind deze lakjes prachtig, en ik lees vaker dat mensen problemen hebben met chippen.
  Moet zeggen dat ik nog nooit problemen heb gehad.
  Tegenwoordig gebruik ik Essie Matte about You topcoat hier overheen, en dan blijft het echt 3-4 dagen perfect zitten. Maar ook zonder heb ik niet snel last van chippen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja, weet niet zo goed hoe ik hier een comment kan plaatsen, maar "anoniem" ben ik dus, Cindy ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. waw erg mooi! jammer van het chippen

  BeantwoordenVerwijderen