maandag 25 januari 2010

Verschillende soorten Rosebud Salve!

Ok, het is een beetje oud nieuws (meer dan 100 jaar oud zelfs) maar sommige dingen kun je niet vaak genoeg promoten. Zoals ik eerder al schreef is Rosebud Salve fantastisch, echt het proberen waard. Mensen die last hebben van droge lippen (of andere plekken) of kloofjes die zijn het bijna aan zichzelf verplicht om dit spulletje eens aan te schaffen. En er zijn dus meerdere versies!
Dat vond ik wel even het vermelden waard.

Nou, maar even bij het begin beginnen… Rosebud Salve bestaat al sinds 1892 en sindsdien zijn er 6 verschillende soorten Rosebud Salve gemaakt. De meeste namen zijn al zo duidelijk dat je zelf al kan raden waar het naar ruikt maar ik zet ze toch even op een rij:


Als eerste natuurlijk de bekendste variant: Smith's Rosebud Salve. Deze lipbalm is tot nu toe de eerste die mij kloofvrij de winter door heeft geholpen. Hij ruikt licht naar rozen en smeert heel prettig. Je hebt geen wagonladingen nodig dus hij is best zuinig in gebruik.


Daarnaast is er ook nog Smith's Menthol and Eucalyptus Balm.
Dit is ook een "gouwe ouwe" van Smith's, de eerste versie is gemaakt eind 1800 rond dezelfde tijd dat hij de originele Rosebud Salve maakte. Deze balm zou wat verkoelend werken op een geirriteerde huid, insectenbeten en bijvoorbeeld een geirriteerde neus van een verkoudheid door de toegevoegde menthol en eucalyptus.


Minted Rose Lip Balm is een nieuwere balm van Smith's, hij is begin 2000 gemaakt en afgezien van de wat zoetige lip balm is deze door de mint niet té zoet. Ik heb deze wel eens gebruikt en vond hem prettig doordat hij je lippen een beetje laat tintelen.


Brambleberry Rose Lip Balm springt er enigzins tussen uit door verschillende redenen, zo las ik op de website. Doordat er in deze balm bijenwas is toegevoegd is deze balm iets harder. Ook is de tin heel anders dan de andere balms, ik vind hem zelf erg mooi en wil deze balm zeker nog eens aanschaffen.


Strawberry Lip Balm
Deze lipbalm bestaat nu zo'n 50 jaar maar hij is al razend populair. Hij staat in de rij van best verkochte producten bij Smith's op nummer 2. (met op nummer 1 de originele Rosebud Salve) De aardbeiengeur schijnt behoorlijk zoet te zijn.


Mocha Rose Lip Balm
De jongste telg in de Smith's lipbalm familie is "Mocha Rose". Hij werd in 2009 geintroduceerd en bevat geuren van mokka, chocolade en vanille.


De verschillende versies Rosebud Salve zijn nu ook te koop in een Nederlandse webshop die je kan vinden op www.rosebudsalve.eu/ Hebben jullie verschillende soorten van deze lipbalm? Merk je verschil in de werking of vind je bepaalde geuren helemaal briljant? Laat het weten in een reactie op deze blog.

8 opmerkingen:

  1. Ik heb alleen de gewone, echt de fijnste lipbalm ooit! Brambleberry wil ik ook nog graag, klinkt heel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb juist laatst de Brambleberry aangeschaft! (als eerste Rosebud voor mij ooit)
    En ik ben fan van het goedje zelf. Hoewel de geur (beetje warm kruidig en zoet) (<zo smaakt hij ook!) een beetje TE kan zijn (maar ik kan niet goed tegen luchtjes) Maar het werkt heel fijn en mijn lippen blijven langer zacht/ vet als met mijn vaseline. Ook geeft hij (gelukkig) geen kleur af (ik heb vaseline rose and almond en die kleurt mijn lippen een beetje)
    Vind alleen het blikje minder. De deksel is zo scherp aan de onderkant!

    (heb de mijne trouwens bij Boozyshop gekocht)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb alleen Brambleberry, maar je maakt me erg nieuwsgierig naar de rest!

    Ik wil de originele en de Menthol and Eucalyptus nog eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goeie review. Ik ben overtuigd! Het lijkt me echt iets voor mij. Ik zou de original wel eens willen proberen. Ik heb deze winter voor het eerst gewoon kloven op mijn handen. Niet normaal! Ik ga deze week langs Douglas, daar verkopen ze de Rosebud ook. Wie weet is het daar nog wat goedkoper omdat er geen verzendkosten bij komen kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @ xibalbasblog: helemaal mee eens, en brambleberry staat ook op mijn verlanglijst :)

    @ celeste: vind ik ook!

    @ BNDesign: Die omschrijving van brambleberry klinkt goed, nou ben ik helemaal nieuwsgierig. De deksel is inderdaad wat scherp maar ik vind het zelf niet echt storend.

    @ Annigje: op BeautyReview hebben we net een ordertje gedaan waar ze 5 euro per stuk zijn. Als je nou een oproepje doet op t forum dan doen we misschien over een tijdje een leuke grouporder?

    @ Deb: bij Douglas kan je vaak alleen de original vinden maar die is wel geweldig fijn. En zoals ik tegen annigje al zei: misschien is een grouporder via Beautyreview ook iets voor jou?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik wil het nog steeds een keer proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb een aantal weken geleden de Original aangeschaft. En ik ben een echte fan geworden! Gisteren de Brambleberry besteld, ben benieuwd! =D

    BeantwoordenVerwijderen