dinsdag 12 januari 2010

Review: HEMA Eyeshadow Base

Waarschijnlijk kennen jullie dit product al maar voor die paar mensen die hem nog niet kennen of nog niet de moeite hebben genomen hem te proberen is deze review over de oogschaduw basis van Hema.Een behoorlijke tijd geleden kwam ik op een forum over makeup. Ik was nog niet zo thuis met al dat smeerbare leuks en vroeg me af hoe ik er voor kon zorgen dat mijn oogschaduw, aan het eind van de dag, niet in een lijn in mn ooglid terecht zou komen.
Ik kreeg toen de tip om de Eyeshadow Base van Hema eens te proberen. Oogschaduwbasis, daar had ik dus echt nog nooit gehoord. Maargoed ik heb het spulletje gekocht en merkte echt groot verschil! Ik heb later nog andere merken geprobeerd maar qua werking vind ik deze gewoon heel erg prettig.
Hij maakt je oogleden niet vettig maar een beetje stroef waardoor oogschaduw goed hecht op je oogleden en niet meer in je crease eindigt. Ook worden de kleuren oogschaduw iets feller als je dit goedje er onder smeert. En het is ook nog eens geweldig geprijsd, als ik me niet vergis kost het €3,25.Het enige nadeel is de verpakking. Zoals je op de foto hier boven kan zien zit het spulletje in een soort vierkante lipgloss verpakking. Als je denkt dat de basis bijna op is, omdat je niks meer op de applicator krijgt, moet je hem voor de gein eens open snijden. Dan kom je nog zeker de helft van de base in de hoeken van de verpakking tegen. Ik heb het eens in potjes gedaan om daarna nog te gebruiken maar dat was geen succes, deze basis droogt dan namelijk heel snel uit en dan werkt hij niet meer zo goed.

Ik heb hier over een klacht gedaan bij Hema met als suggestie om het in een tubetje te doen. Ik kreeg daarop een hele vriendelijke mail terug dat ze dit zouden doorgeven aan de afdeling die daar over gaat. Uhu, sure.
Dus eigenlijk wil ik jullie oproepen om ook je beklach te doen bij Hema. Je hoeft alleen maar *hier te klikken*, "eyeshadow base" in te voeren (wat niet gevonden gaat worden) en dan het klachtenformulier in te vullen, eventueel met de opmerking dat een tube handiger zou zijn. Met 1 klacht geloof ik niet dat er actie ondernomen gaat worden maar met meer klachten hopelijk wel?

Het is echt geweldig spul verder dus zelfs met die knudde verpakking is hij zijn €3,25 zeker waard.

14 opmerkingen:

 1. Hee leuke review! Ik zweer er ook bij.
  Ik heb trouwens geen last van uitdrogen als ik het in een potje doe! Echt waar, wat er nog uit komt als je dat buisje doorsnijdt, daar doe je máánden mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind hem fijn! Ik heb hem zelf ook en ik gebruik hem regelmatig. Ik vind hem best goedkoop in vergelijking met die van Urban Decay.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem ook erg fijn, ik gebruik deze om en om met een e/s base van John van G.
  Veel mensen zweren bij die van Urban Decay, maar dat vind ik juist niets...
  En ik ga zeker ook even een mailtje sturen naar de Hema ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op zich zou je 'm maar 6 maanden mogen gebruiken ivm hygiëne maar ach, ik neem 't wat dat betreft niet heel nauw. ;-)
  Wat bedoelen jullie met opensnijden? Ik heb zelf het "ringetje" dat in de opening van het buisje zit eruitgewipt (met een mes). Nu blijft er veel meer spul aan de applicator zitten.
  Ben ook erg tevreden over deze e/s base, heb ook die van Too Faced (in übercute tube) maar die is minder fijn. Daarbij creast mijn e/s wel en met die vd HEMA zelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, ik haat die verpakking :P zit nog veeel te veel in!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Woo, ik heb hem nu ook gekocht. Toen ik, "vroegah" nog bij de hema werkte had ik wel eens die base, maar serieus, het werkte voor geen drol.

  Dus ga het nu weer proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Meyke: ik bedoelde dat ik gewoon onder de dop met een gekarteld mes ben gaan snijden totdat hij stuk was ;) Maar jouw tip is ook erg handig, dat ga ik de volgende keer proberen als ik er niks meer uit krijg.

  @ Maud: het verschilt echt per persoon, ik vind dit een van de fijnste primers die ik heb gebruikt maar als jij een andere beter vind werken, ook prima toch? ;)

  Leuke reacties verder, als je deze primer nog niet kent is hij het zeker waard om te proberen maar stuur wel echt allemaal even een klachtenmail zodat er hopelijk ook écht iets gedaan gaat worden aan die verpakking.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hierbij een reactie van de inkoper cosmetica bij de HEMA.
  We hebben jullie klacht bekeken en beamen dat door een vierkante verpakking, je lastig in de hoeken kan komen. We zijn met de leverancier in gesprek gegaan om te kijken of en hoe we de verpakking aan kunnen passen.
  De aanpassing zal niet 1,2,3 in de winkel liggen maar we beloven jullie; we werken er aan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat fijn, wat goed, yay!!! Dit maakt mijn dag helemaal goed. Ik ben hier enorm blij mee :D
  Bedankt voor de reactie Eva, leuk om dit te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ja ik vind de verpakking ook flut maar de basis is echt SUPER!!!! ik hoop dat ze het snel veranderen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind deze zo fijn! Hij is zo goedkoop dat je het eigenlijk niet verwacht maar het is echt een geweldig product!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Opmerkelijke tips, hoe het bespaart veel van fouten.

  BeantwoordenVerwijderen