vrijdag 15 januari 2010

"Bijna dupe" van MAC SteamyIk was bij de drogist en daar was een kortingsactie voor alle Catrice cosmetica. Nou ben ik een sucker voor korting dus ik kon het niet weerstaan. Ik heb een geweldige nieuwe nagellak gekocht (daarover later nog en review met swatches) en ik kwam een oogschaduw tegen die ik heel mooi vond. Eenmaal thuis bekeek ik hem nogmaals en eigenlijk vond ik hem wel héél erg lijken op mijn favoriete oogschaduw: MAC Steamy.Zoals ik al zei is de ene oogschaduw (links) "Steamy" van MAC, de oogschaduw rechts is van Catrice en die heet "Blue Lagoon". De kleur verschilt net een tikkie om het een dupe te noemen. De versie van Catrice is een heel klein beetje meer blauw. Maar hij komt wel heel erg in de buurt. Bekijk de foto's en oordeel zelf.Bij het aanbrengen merk ik wel verschil in kwaliteit, de oogschaduw van Catrice is wat meer poederig en makkelijker weg te vegen. Maar met een goede basis (die ik voor deze foto's niet heb gebruikt) zal dat euvel ook verholpen zijn.
Maar ze zijn beide een mooie lichte groenblauwige kleur en hebben beide die mooie shimmer die ik van steamy zo mooi vind. Ik ga binnenkort een tutorial opnemen met Steamy en ik vond het erg leuk om deze bijna-dupe tegen te komen zodat ik daar naar kan verwijzen als leuke budget vervanger. :D
Als laatste nog een swatch bij buitenlicht, wat vinden jullie van deze overeenkomsten?

7 opmerkingen:

 1. Oeh, altijd leuk om te weten dat er dingetjes zijn die op producten van Mac lijken ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt er best wel op! Ik heb die van catrice maar hij blijft met basis ook niet goed zitten. Het wordt geen intense kleur. Misschien doe ik wat verkeerd? Anders is het wel jammer...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem er best wel op lijken! Ik vind het ook een gave kleur btw!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hij is erg gaaf maar ik heb hem nog niet vaak gebruikt dus ik weet nog niet hoe goed hij blijft zitten.
  @ Annigje: Ik zal in ieder geval binnenkort een review of EOTD posten zodat de resultaten ook zichtbaar zijn en niet alleen het doosje ;) Wie weet werkt hij bij mij ook helemaal niet hoor. Kom ik zeker nog op terug.

  @ ReadySteady: ja ik hou ook enorm van dit soort kleuren, kan je ogen heel erg mooi benadrukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ondanks dat die van Catrice iets blauwer van kleur is vind ik ze toch erg op elkaar lijken zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is inderdaad wel een beetje het zelfde idee qua kleur maar ik denk dat er een aantal MAC oogschaduws zijn waar "Blue Lagoon" nòg meer op lijkt. Haha, maar ja, dat zegt iemand die een doos vol heeft met blauwgroenige kleurtjes, daar heb ik echt een zwak voor.

  Ik heb ook met deze Catrice oogschaduw in m'n handen gestaan maar heb 'm laten liggen omdat ik 'm erg op de beroemde "Parrot" e/s van MAC vond lijken. (en de dupes van Hema, Bourjois, HIP etc. die ik heb) :schaam:

  Ik denk eigenlijk dat je 'Steamy' en 'Blue Lagoon' ook heel mooi naast elkaar kunt gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh leuk om te zien dat er toch nog dupes bestaan voor de iets duurdere make up merken :D

  BeantwoordenVerwijderen