donderdag 28 januari 2010

EOTD: ik kijk uit naar lente!


Vorige week werd ons gevraagd of we (Gosh Ambassadors) een moodboard wilden maken met als thema de lente. Nou ben ik echt baggerslecht in het maken van moodboards en ik had amper tijd dus echt trots ben ik er niet op geworden maar daar ging het ook niet zo zeer om.
Voor mij staat de lente voor vrolijke kleuren zoals geel, paars en helder groen. Ik moet dan meteen denken aan de krokusjes die uitkomen. Van die schattige paarse en gele bloemetjes in een grasveld. Ik weet niet waarom maar als die bloemetjes uit beginnen te komen, dan is het voor mij pas echt lente. Met die kleuren liep ik een tijdje in mijn hoofd en toen besloot ik er een look mee te maken.Deze look is behoorlijk heftig en een beetje over the top. Maar ik vind het gewoon leuk om hem te maken en wil hem ook wel even delen. De foto's waren erg wisselend van kwaliteit dus ik heb de beste uitgezocht.

Ik heb hiervoor mijn matte 88 palette gebruikt, Gosh "Butterfly" Effect Powder, Gosh "Show Me Volume" mascara en een zwarte eyeliner.

Ik kan wel helemaal uit gaan leggen welke geel en groen ik waar heb aangebracht, ik denk echter dat een look zoals deze beter als inspiratie dan als tutorial kan dienen, of vinden jullie van niet? Ik denk dat er weinig mensen zijn die hiermee over straat gaan, zelfs ik heb dat niet gedaan. En ik laat bijna altijd alles opzitten ;)
Als je toch wilt weten welke kleuren ik heb gebruikt dan moet je maar even replyen dan laat ik het weten.

Nouja, een korte omschrijving dan. Het geel is overduidelijk in de binnenste ooghoek aangebracht tot op de helft van het ooglid, een geel/groene kleur is op de rest van het ooglid aangebracht en grasgroen in de crease. Een nog meer donkere groen ook in crease voor wat meer diepte. Onder de wenkbrauw heb ik wat met wit aangebracht als highlighter. Deze look is al zo knallend dat shimmer me niet nodig leek, dat valt ook wat uit de toon als je verder alleen matte kleuren hebt gebruikt.

Daarna heb ik met een eyeliner pen een lijn getrokken bij mijn bovenste wimperrand. Ik heb nu een van 2True gebruikt maar net als bij die van Gosh vind ik het niet fijn werken. De harde punt trekt mijn ooglid wat mee waardoor ik een onregelmatige lijn kreeg. Dat zie je zelf vaak het meeste, voortaan ga ik toch voor een kwastje. Dat gaat veel soepeler.
Terug naar de look: ik heb de eyeliner even goed laten drogen en heb ondertussen mijn wenkbrauwen in vorm gebracht. Op de foto werken ze me helaas alweer tegen.


Tegen de tijd dat de eyeliner gedroogd was heb ik met een heel fijn kwastje "Butterfly" Effect Powder over de eyeliner aangebracht. Door de mooie shimmer krijg je dan een heel sparkly effect. De kleur van de Effect powder heb ik behoorlijk opgebouwd omdat 1 laagje bijna geen effect gaf.
Daarna nog mascara aangebracht en toen was de look af.Wat vinden jullie er van? Heb je nog tips voor het gebruik van een pen eyeliner?

7 opmerkingen:

 1. oehh heftig maar ook geweldig mooi! Als je Pauw ;)
  Geen tips sorry, ben er helemaal niet in thuis. Vind je eyeliner super mooi, en wat is het lijntje strak!
  Zou dit zomers zo dragen, ook overdag wel, ware het niet dat groen mij totaal niet staat hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf hoor!! :D
  En de liner zit prima (en ja, ik weet dat je zelf altijd dingen ziet die andere niet zien ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke kleuren combi's!
  Ik weet niet zo goed wat voor tips ik moet geven, ik gebruik eigenlijk meestal een eyeliner pen. Ik kan niet zo goed met kwastjes overweg.
  Bij jou op de foto ziet het er goed uit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi gedaan! Deze kleuren laten mij ook direct aan lente denken. Kan niet wachten tot het lente is trouwens! Ze staan je ook erg goed.Misschien geen look voor naar het werk maar wel voor over straat ;-)Paars over de eyeliner geeft trouwens een heel mooi effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Caroline: dank je, ik moest ook denken aan de pauwenlook :) Ik denk dat geel en groen als combinatie maar weinig mensen staat. Kan me voorstellen dat de juiste tint groen bij jouw bruine ogen juist heel mooi kan zijn.

  @ Menie: Dank je. Haha is het herkenbaar? ;)

  @ xibalbasblog: Thnx! Ik denk dat het ook maar net is wat je gewend bent, met een kwastje gaat het bij mij vloeiender.

  @ Deb: kijk jij ook zo uit naar die eerste dag dat je geen winterjas nodig hebt? Heeeerlijk. Als ik kan ga ik dan de hele dag buiten zijn haha.
  Tjaik weet het niet, geel in combinatie met groen vind ik niet zo mooi in een gezicht staan. Ik vind dit meer een "leuk om te doen en showen" look dan echt om te dragen. Ja dat paars is gaaf he? Wilde ik al een tijdje proberen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke lentelook, en prachtige combinatie ! En waarom zou je er niet mee over straat gaan ? Ik zou dat zo doen hoor, sterker nog, ik wil deze look van het weekend ook een keer (proberen te) maken, maar dan ga ik dus gewoon de straat op, leuk toch ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig! Ik zit ook altijd te sukkelen met zo'n eyeliner :p

  BeantwoordenVerwijderen