maandag 18 januari 2010

EOTD, heavy look met MAC Young Punk

Ik ben dan wel begonnen met tutorials maken maar daar zit veel tijd in en met deze EOTD's ben ik wat minder tijd kwijt en ik wil er later nog iets mee gaan doen, bijvoorbeeld een poll maken om jullie te laten kiezen van welke look een tutorials wordt gemaakt. Dus af en toe toch ook nog een EOTD ;)
Ik heb nu al enige tijd de briljante oogschaduw "Young Punk" van MAC in mijn bezit uit de Style Black Collectie. Fantastische producten allemaal maar omdat het allemaal flink prijzig is heb ik het bij 1 kleur uit die collectie gehouden. Maar met die oogschaduw ben ik wel enorm blij, ik vind hem geweldig!
Een jaar geleden riep ik nog dat glitters alleen op discoballen horen maar als het om deze oogschaduw gaat ben ik glitter technisch gesproken helemaal óm.
Eerst maar even een plaatje van het mooie spulletje:Ik heb er een vrij dramatische look mee gemaakt die ik heb gebaseerd op dit filmpje van MissChievous, ik vond deze look heel mooi passen bij de hysterische glitter die in de oogschaduw zit maar ik ga later ook nog wel meer rustige looks met deze oogschaduw maken. Ik denk dat deze oogschaduw zich voor veel mooie looks kan lenen. Als je de eyeliner minder ver doortrekt, geen wing er mee maakt of je de oogschaduw minder hoog blend dan is hij al meer draagbaar, het is maar net wat je wilt ;)

Nodig:
Zwarte oogschaduw
MAC Young Punk oogschaduw
Manhattan Voilet (mono) oogschaduw
Lichte oogschaduw voor highlight.
Zwarte eyeliner
Mascara
Plakband


Ik ben begonnen om een oogschaduwbasis aan te brengen. Toen heb ik van onder mijn oog, schuin omhoog richting mijn haarlijn, een stukje plakband aangebracht zodat ik een goede rechte lijn kan maken met oogschaduw en eyeliner.
Op de oogschaduwbasis een dun laagje zwarte oogschaduw aangebracht op het ooglid en deze naar buiten geblend tot boven de crease, iets meer richting de buitenste ooghoek. Daarna de Young Punk voorzichtig deppend met de kwast aangebracht zodat de glitters niet van het ooglid afvallen. Ik heb de Young Punk tot het randje van de zwarte oogschaduw aangebracht zodat de intensiteit van het zwart in de oogschaduw mooi versterkt wordt. Onder het oog heb ik ook nog wat Young Punk aangebracht vanuit de buitenste ooghoek.


Daarna heb ik een klein beetje Voilet oogschaduw van Manhattan op een blending brush genomen en op waar de Young Punk oogschaduw stopt heb ik deze ingeblend zodat hier een paarse waas ontstaat. Met een dunnere kwast heb ik vanuit de binnenste ooghoek ook nog wat Violet aangebracht en deze wat geblend met Young Punk die bij de buitenste ooghoek zit zodat de kleuren in elkaar overlopen.

Dan met eyeliner een lijn langs de bovenste wimperrand die in een wing uitloopt langs je plakband. Het maakt niet uit als je een beetje naar beneden uitschiet want als je het plakband verwijdert haal je die strepen ook meteen weg. Als je tevreden bent over je eyeliner lijntje laat je deze vanuit de wing ook nog een beetje naar je onderste wimperrand doorlopen.Daarna je wimpers nog aanzetten met wat mascara, wenkbrauwen nog "doen" en je oogmakeup is klaar!
Deze looks zijn ook goed te maken met een Gosh Effect Powder, daar maak ik later nog een blog over.

Wat vinden jullie van deze look? Tips? Laat het me weten met een reactie!

11 opmerkingen:

 1. Hele mooie look, I love purple!! Ik vind het helemaal geen discobal effect. Is het een "baked" oogschaduw? Hij is echt heel erg mooi. Die van Miss chievous is wel heeel dramatisch. Maar ook erg mooi. Ik bekeek net het filmpje. Jouw look zou ik nog wel naar kantoor kunnen dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel gaaf! Prachtige e/s is het. Staat je fantastisch die paarse kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank jullie wel :D

  @ Deb: ja het is een Baked Eyeshadow, ze hadden zulke mooie kleuren dat ik ze alemaal wel wilde hebben maar dat liet mijn bankrekening niet toe ;) Die van MissChievous is inderdaad ook dramatisch, zelf zou ik die eyeliner wat minder heftig maken voor een dagelijkse look.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Woow, ik ben jaloers! Wat een gave kleur! Mooi aangebracht ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige kleur!! *jaloers* ;)

  Mooi opgemaakt ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. You sexy thing! Haha wat een gave look! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oehhhh mooi mooi! Vooral hoe het subtiel overloopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hele mooie look! maar paars staat me niet :)

  BeantwoordenVerwijderen