zondag 14 februari 2010

FOTD: "Rise and shine"


Ik zag in de poll dat goud en rood, naast wat andere kleuren, behoorlijk wat stemmen hebben. Dat vind ik niet altijd even makkelijke kleuren dus ik zat er over na te denken wat ik daar mee zou kunnen doen. Nou heb ik eerder al een look gemaakt met Goldfinger quattro van Gosh en Red Fox Effect Powder. Maar ik wilde dit keer andere producten gebruiken zodat je toch een andere look krijgt. Ik vind deze iets minder donker en hij deed me een beetje denken aan de kleuren van een opkomende zon; goudgeel, oranje en rood.


Om te beginnen heb ik weer Hema Eyeshadow Base aangebracht. Daarna heb ik uit het Shimmer palette de omcirkelde lichtgouden kleur in mijn binnenste ooghoek aangebracht, ook een beetje onder het oog bij de ooghoek.

Vanuit de buitenste ooghoek heb ik de oranje omcirkelde kleur aangebracht naar binnen. Die heb ik daarna met het goud geblend zodat de kleuren goed in elkaar overlopen.
Daarna heb ik uit het matte palette de donkerste rode kleur genomen. Deze heb ik vanuit de ooghoek omhoog in de crease aangebracht tot halverwege het oog. Niet verder want dan gaat het rood overheersen en dan raak je de intensiteit van het goudgeel kwijt.



Daarna heb ik met een Essence Crystal Eyeliner (de zwarte) een lijntje langs de bovenste wimperrand gemaakt vanuit de binnenste ooghoek met een wing bij de buitenste ooghoek die schuin omhoog loopt.
Ook bij de onderste wimperrand heb ik deze lijn terug laten komen maar dan maar tot halverwege de wimperrand zodat onder het oog het goudgeel nog wat zichtbaar blijft.



Daarna heb ik nog zwart oogpotlood in mijn waterlijn aangebracht voor een intensere look en mijn wimpers gekruld en mascara aangebracht. Daarmee is de look af. Je kan ook nepwimpers gebruiken natuurlijk maar ik moet nog naar mn werk en dat is dat wel een tikje overdreven ;)



Let niet op mn haar, ik kwam net onder de douche vandaan. Wat vinden jullie van deze look? Zou je hem zelf dragen? Zou je een tutorial willen zien?

13 opmerkingen:

  1. Wat een mooie look en leuke full face foto van je! Ik ben gek op winged eyeliner en ik vind dat hij perfect gelukt is, jij hebt echt een hele vaste hand.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er echt heeel erg mooi uit! Ik heb altijd het idee dat je niks kunt met rode oogschaduw,..maar het is je gelukt! Echt heel mooi,...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig!

    Rode (en roze) oogschaduw wordt bij mij snel het "huilogen" effect maar dit is oosters! echt super! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waaauuw! Dat is een super mooie look echt :) Ga ik ook eens proberen maar ik denk niet dat het zo geslaagd zal zijn bij mij ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @ Deb: dank je, met eyeliner is het vooral een kwestie van veel oefenen, dan kan iedereen het. ;)

    @ Springlover & BNdesign: dat idee had ik ook vaak met rode oogschaduw omdat ik er al genoeg "ontstoken ogen blunders" mee heb gezien. Maar daarom is het juist zo leuk om er toch wat mee te doen vind ik :D (eigenwijs? ik?)

    @ snowwhiteglamour: ahw, dank je :D Als je het probeert dan wil ik natuurlijk eigenlijk wel foto's zien ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. heel mooi gedaan! Ik vind de kleuren echt wel leuk, al weet ik nie als ik ermee buiten zou durven komen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @ Griet: dank je! Rood is ook wel een tricky kleur, gewoon mee oefenen dan kom je vast op mooie resultaten die je ook buiten durft te dragen ;)

    @ Suzy: Thnx Suzy! Means a lot coming from you :D

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie look zeg! Staat mooi bij je blauwe ogen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heel erg mooi!! Wanneer gaat de schaar weer in je haar trouwens? Ik was echt fan van die korte coupe <3

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @ Latoya: dank je wel :)

    @ Meyke: dank je! Voorlopig laat ik mijn haar weer groeien, ik mis lang haar... Weet eigenlijk nog niet echt wat ik er mee wil dus dan laat ik het maar even groeien. Knippen kan altijd nog ;)

    BeantwoordenVerwijderen