dinsdag 9 februari 2010

Het bekijken waard, deel 4

In deze versie van "Het bekijken waard" wilde ik aandacht geven aan Pixiwoo. Eerst vroeg ik me af of ik dat wel moest doen: wie kent Pixiwoo nou niet? Ze zijn zo enorm bekend dat ik me afvroeg of ik mn tijd niet zou verdoen. Maar toen kwam ik Pixi2woo tegen en het leek me wel grappig om over alle 3 deze dames wat aandacht te schenken.Pixiwoo
is een duo wat bestaat uit 2 zussen, Sam en Nic (voluit Samantha en Nicola Chapman) die beide werken als Makeup Artist. Ze maken geweldige filmpjes die je op Youtube kan volgen. Ze gebruiken erg veel "dure merken" waardoor ik sommige looks lastig na te maken vind maar als je gratis MAC, Estee Lauder, Benefit en Nars kan krijgen (hebben ze zelf benoemd) dan zou ik ook niet zo nodig een Essence setje hoeven te gebruiken, wel?

Een van hun eerste filmpjes die ik zag was deze, ik vond die look echt zo gaaf. Komt natuurlijk ook omdat het paars is en ik ben gek op paars, maar ook omdat zij zo goed uitlegt waarvoor ze bepaalde dingen zo doet en goed laat zien hoe ze alles aanbrengt.

De uitgesproken mening van Sam vind ik erg leuk en ze kan zich geweldig uitdrukken. Dat kan je ook zien en horen in dit filmpje, het is geen tutorial maar meer een "rant"/tirade over de wereld van cosmetica.


Ook doen de dames veel tutorials die geïnspireerd zijn door celebs. Het leuke daaraan vind ik dat je echt merkt dat ze zich richten op een bepaalde "vaste" soort look die veel sterren toch wel hebben. En ookal is het gezicht of de haarkleur totaal niet zoals de persoon waar ze de tutorial op baseren, toch lijkt het altijd wel enigzins.
Dit is een tutorial geinspireerd door Megan Fox en ook al lijkt het model Tanya totaal niet op Megan Fox, toch lijkt het (een beetje ;) )


Door dat vorige filmpje kom ik meteen bij Pixi2woo uit, het model ui het laatste filmpje is namelijk de dame achter pixi2woo: Tanya Burr. Zij is het schoonzusje van Sam en Nic en is zelf ook tutorials gaan maken en werkt als Makeup Artist. Waarom ze nou juist díe naam moest gebruiken weet ik niet. Wel zonde vind ik, op die manier grijpt ze niet de kans aan om haar eigen naam te maken en zal ze heel snel gelinkt worden aan de zusjes, maar ach. Haar tutorials zijn prima en daar gaat het om ;) Deze look van haar vind ik bijvoorbeeld erg mooi:


Ook Tanya maakt een hoop tutorials die gebaseerd zijn op beroemdheden of bepaalde campagnes, je kan deze allemaal vinden op haar Youtube kanaal.

Wat vinden jullie van deze 3 dames? Zijn er bepaalde looks die je van hen heel goed vind? Laat het me weten in een reactie op deze blog.

2 opmerkingen:

  1. Ik ken Pixiwoo en ik heb me er ook op geabonneerd. Hele goeie tutorials maken deze dames. Tanya ken ik nog niet, maar zal ik eens gaan bekijken. Laatst hadden ze een hele simpele look (voor hun doen geplaatst) met maar 2 kleuren oogschaduw "Bronze defined eyes" die vond ik ook erg goed, zeker omdat het vrij simpel is en dus redelijk goed na te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind hun geweldig! Heel professioneel en getalenteerd! Vooral Sam vind ik heel leuk en goed. Er is ook zo'n filmpje van haar dochtertje die haar aan het opmaken is, die is ook heel cute! Tanya ken ik alleen van de filmpjes van Sam & Nic, wist niet dat ze een eigen channel had

    BeantwoordenVerwijderen