maandag 8 februari 2010

EOTD "Cutting crease with Bourjois"



Dit keer een iets ander soort look met 2 Bourjois Trio Smoky Eyes, namelijk "All Baroque" en "Violet Romantic". (de brons/goud en paarse trio dus) en ik wilde dit keer een zogenaamde "cut crease" maken. Ik had al eerder een poging gedaan maar dat werkte niet zo. Ik moest hier best op oefenen om het zo er op te krijgen dat het naar mn zin was.

Ik heb eerst de lichtste kleur uit de gouden trio in mijn binnenste ooghoek tot op de helft van mijn ooglid aangebracht. De donkerste kleur heb ik in de buitenste ooghoek ook naar het midden toe aangebracht. Deze heb ik geblend zodat ze mooi in elkaar over liepen. De kleuren hebben een mooie shimmer en daarmee vind ik blenden vaak minder lastig dan met matte kleurtjes.

Daarna heb ik met een paarse Velvet Touch Eyeliner van Gosh de lijn gemaakt in de crease waar ik de kleuren wilde scheiden. Daar boven, in de crease heb ik de liner ook nog wat aangebracht en een beetje geblend zodat er een donkere basis ontstond. De scheidingslijn heb ik met de donkerste paars van de Bourjois Trio bedekt. (het lijkt donkerblauw maar dat komt door de flits denk ik, de kleur van de trio os echt paars) Ik heb hiervoor een slanted brush gebruikt om netjes te werken. Toen heb ik de middelste kleur naast het donkere aangebracht tot iets onder de wenkbrauw.



Van de lichtste paarse kleur heb ik een heel klein beetje gebruikt als highlighter onder de wenkbrauw.
De donkere paarse kleur heb ik onder de buitenste ooghoek langs de wimperrand aangebracht zodat de kleuren mooi doorlopen.
Daarna heb ik mascara aangebracht en toen was de look klaar.
Even een heeeele serieuze fullface foto:



Wat vinden jullie er van? Zou je dit zelf ook dragen? Heb je nog tips? Wat vind je hier mooi of niet mooi aan?

8 opmerkingen:

 1. Ooh mooi! Ik vind het een hele mooie look! (ik ben btw readysteady21) ik heb mn weblognaam veranderd =)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg mooi. De kleuren staan heel mooi bij elkaar en ook bij je ogen. Ik vind vooral de vorm die je hebt gemaakt in de crease (loopt in een soort cateye) met de donkerste paars heel mooi. Mij lukt dat helaas niet altijd. Of niet symmetrisch met het andere oog. Heb je nog tips of wil je het misschien een keer in een tutorial uitleggen als je tijd hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik lees nu pas het hele verhaal... Ik dacht in eerste instantie alleen maar WOW wat mooi! maar het ging juist om die defined cut crease. Nou ik vind het hartstikke goed gelukt en wil het ook graag van je leren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Woow dat is echt mooi! Jouw ogen komen er zo goed door uit :) Zeker dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ girlfromarnhem: Dank je! Ik had het op je blog gelezen over je naamsverandering ;)

  @ Deb: ik zal kijken of een tutorial een keertje lukt :) Echt goede tips heb ik niet, een kwestie van geen "scheef licht" hebben (dus meer licht links of rechts) en goed mikken? ;)

  @ snowwhiteglamour: dank je, ik vind dit ook zulke gave looks, maar het was echt heel erg wennen en oefenen want het gaat snel fout merkte ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige look! De kleuren staan echt super bij je ogen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooooh, ik houd van dit soort looks :D staat je ook goed. En jij kunt echt de meest geweldige kleurtjes bij elkaar zoeken :D

  BeantwoordenVerwijderen