zondag 21 februari 2010

FOTD "Bronze with a green edge"

Ik heb deze look enige tijd geleden gemaakt met het 88 shimmer palette. Ik had dat palet al een tijdje niet meer gebruikt en toen ik de blog over de nieuwe poll had gepost vroeg Annigje om een groen/bruine look. Dat zijn kleuren die ik zelf ook graag gebruik dus met dat in het achterhoofd ben ik aan de slag gegaan.Een lichte tint bruin heb ik bij de binnenste ooghoek aangebracht tot op de helft van het ooglid. Een meer donkere tint heb ik bij de buitenste ooghoek aangebracht.
De donkerste kleur uit het shimmer palette heb ik in de crease gebruikt.


Omdat deze look al behoorlijk opvallend is vanwege de shimmer heb ik geen lichte oogschaduw onder de wenkbrauw aangebracht als highlight. Wel heb ik de witte kleur uit het palet bij de binnenste ooghoek aangebracht

Daarna heb ik met zwarte eyeliner een lijntje langs de bovenste wimperrand aangebracht en deze in een dunne wing uit laten lopen. Ik heb met opzet dit lijntje heel dun gehouden zodat het wel mooi accentueert maar niet te opvallend wordt.


Daarna heb ik bij de onderste wimperrand een lijntje getrokken met Velvet Touch Eyeliner van Gosh in de kleur "Green devil". Dit lijntje heb ik ook wat doorgetrokken zodat het precies langs de zwarte wing komt te lopen. Daar overheen heb ik een zelfde groene kleur uit het shimmer palette over de eyeliner aangebracht omdat de groene eyeliner mat is en ik wilde dat alle kleuren in deze look shimmer zouden hebben.
Daarna heb ik nog mascara aangebracht en daarmee is de look af.WAt vind je van deze look? Zou je hem zelf ook dragen of heeft hij voor jou te veel shimmer?

13 opmerkingen:

 1. Ik vind deze look echt prachtig, helemaal mijn ding! Het staat je ook heel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jou lijntjes zijn altijd mooi strak! Zelf draag ik geen bruintinten. Maar die Velvet Touch Eyeliner wil ik ook wel, mooi gedaan ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi!!
  Ga ik is proberen na te maken!;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind 'em ook heel mooi! Deze kleuren kun jij ook goed hebben. Mooie warme look! De kleuren die je hebt gebruik zijn helemaal mijn kleuren (bronstinten). Groen vind ik ook leuk onder je wimpperrand. En de eyeliner heb je weer supernetjes gedaan. Dat doe ik je niet na tenminste niet consequent ;-) wat voor eyeliner gebruik je eigenlijk? Misschien wil ik die eens uitproberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, echt heel erg mooi! Ook leuk met het groene onder je waterlijn, staat je erg leuk! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit vind ik één van je mooiste looks tot nu toe :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Myrna & Kim & Nail-Gloss & Hanne & Lvst & Suzy: dank jullie wel, leuk om te horen :D

  @ Xibalbasblog & Deb: ik heb een hoop eyeliners geprobeerd en uiteindelijk kom ik altijd uit bij de eyeliner die ik hier ook heb gebruikt: Rimmel Professional Liquid Eyeliner. Een heel dun kwastje waarmee je hele dunne lijntjes kan maken. Zeker een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie look, iets wat ik zelf zeker zou dragen!
  Hoe krijg je de kleuren zo helder en glanzend, breng je het op een bepaalde manier op of is de oogschaduw al zelf zo vibrerend van kleur?
  Jij wordt ook steeds beter met je looks :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Hecate: Dank je :D De kleuren uit het shimmer 88 palette zijn extreem shimmery. De oogschaduw is dus al zo, daar doe ik niks bijzonders voor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtige look!
  Lijkt heel mooi bij je ogen!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen