vrijdag 26 februari 2010

Sleek palette "Safari"


Toen ik laatst een blog schreef over de paletjes van Sleek die ik binnen had gekregen, vroeg ik of er interesse was in swatches. Een aantal reacties lieten me weten dat daar inderdaad interesse in was en erwerd gevraagd om een kritische review. Uw wens is mijn bevel ;) Looks met deze paletten maak ik natuurlijk ook nog. Waarschijnlijk komt er deze week nog een EOTD met dit palet.

De eerste review gaat over palet "Safari". Dit was het palet waar ik een hoop verwachtingen van had omdat ik nou eenmaal een groen-liefhebber ben. En ik had op een forum een paar hele mooie looks van iemand er mee gezien, dit paletje wilde ik dus zeer zeker proberen.

Toen ik het palet gebruikte viel me meteen, net als bij alle Sleek paletjes die ik nu heb, op dat de pigmentatie briljant is. Echt een fantastische oogschaduw in genoeg verschillende kleuren om er een hoop gevarieerde looks mee te kunnen maken.
Hier zijn de swatches, de bovenste foto is de rij met kleuren die het dichtst bij de spiegel zit, de onderste foto is de tweede rij. Ik heb de oogschaduws 2 keer aangebracht, boven is zonder base, onder is met base.

Door de flits, het licht of... nouja ik weet niet waardoor, maar de pigmentatie komt niet helemaal zo goed over als het in werkelijkheid is.Zoals te zien is op de foto zijn de meeste kleuren met shimmer behalve de zwart en in de onderste rij de licht bruin en de felgroen. Ik vind dat erg mooi om te combineren maar dat is ook per persoon verschillend. Wat mij opvalt bij dit palet is dat ze er 2 kleuren geel in hebben gedaan, de een is iets donkerder dan de ander maar ze lijken heel erg op elkaar. De verdere verdeling van de kleuren vind ik heel erg mooi dus daar heb ik niks op aan te merken.
Je moet alleen wel van groen houden want anders kan je hier natuurlijk niks mee ;)De oogschaduw in dit palet is heel erg zacht waardoor je hem goed aan kan brengen en mooi kan blenden met de andere kleuren. Hij is niet poederig zoals de oogschaduw in het 88 palette waardoor ik minder fallout heb bij het aanbrengen.
Het enige kleine nadeel wat ik dan nog op kan merken bij dit palet, is dat de oogschaduw zo zacht is dat hij wat meer in je crease kruipt dan een meer poederige oogschaduw. Ik vind dat makkelijk op te lossen door er een goede base onder te gebruiken die niet vettig is. De base van Hema vind ik hier heel erg geschikt voor en dan blijft mijn oogschaduw de gehele dag zitten.

Al met al is dit palet, voor €6,99 een absolute aanwinst.

6 opmerkingen:

 1. Leuk paletje voor weinig geld. De kleuren zien er echt mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nice, ik ben erg benieuwd welke mooie looks je er mee gaat maken! *hint* =P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laat die looks ermee maar komen want ik heb hem ook! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi palette! Ben ook benieuwd naar je looks hiermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha looks komen nog dames, ik ben er druk mee bezig maar helaas zit er nog altijd te weinig tijd in een dag :(

  BeantwoordenVerwijderen