dinsdag 5 januari 2010

Mijn eerste tutorial!

Ik riep het op twitter al en ik heb hier al een tijdje naartoe zitten werken: een tutorial.
Ik vind ze zelf altijd heel inspirerend en was benieuwd of dat me ook zou lukken. Maar zo makkelijk als het lijkt op Youtube, zo lastig vond ik het om te doen. Ik ben een perfectioniste en dan is je eigen werk natuurlijk een eeuwig mikpunt van kritiek en geloof me, ik heb hier veel kritiek op.
Maar toen ik het liet zien aan Joy vond die dat ik niet zo raar moest doen. Nouja als jij het zegt... ok dan. En ach, de dingen die ik nu niet goed heb gedaan probeer ik een volgende keer te verbeteren.


Ik heb deze look gemaakt, op film is het nog lastiger om kleur goed vast te leggen dan op foto dus ik laat jullie ook wat foto's zien. Ik noem de producten ook in de tutorial maar het leek me ook handig om ze op te schrijven.



Wat ik gebruikt heb:
Hema Radiant Finish Foundation, kleur 1
Hema Eyeshadow Base
88 matte palette
Essence Crystal Eyeliner (zwarte versie)
Gosh Velvet Touch Eyeliner in de kleur "Purple Stain"
Catrice Mono Eyeshadow "Dark Lavender"
Gosh zwarte mascara "Flirty Curl"
Catrice Mineral Blush kleur nr. 130

Hier is filmpje nummer 1:


En het vervolg, nummer 2:


En ja, ik zal de camera de volgende keer handiger neerzetten zodat ik er niet de hele tijd met mn hand voor zit haha.
Laat me horen wat jullie er van vinden alsjeblieft!

13 opmerkingen:

  1. Wat ik op Twitter net al zei, ik vind je echt superrrrgoed en lief uitleggen. Je stem is echt heel down to earth (nu wist ik dat al, haha!) maar ik vind het fijn om naar te luisteren :)

    En de look zelf vind ik echt jou en mooi gedaan :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, mooie look zeg ! Goede tutorial, ga zo door ! Wat heb jij overigens een mooie egale huid, prachtig !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk!!!! Heb geweldig genoten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Woah, wat heb jij een kalme, rustige uitleg stem zeg! Heel prettig om naar te luisteren!
    Wat je zelf al zegt, de positie van de cam moet net even anders, maar verder vind ik het een hele duidelijke, rustige tutorial. Zie je, je hebt niets om bang voor te zijn. Ik hoop dat je er binnenkort weer eentje maakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. YAY!!! Wat ontzettend leuk!! Toffe filmpjes :D Wat een leuk wijf ben jij!! Wist ik al natuurlijk, maar dit bevestigt het ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk! Lekker rustig inderdaad, vind die Amerikanen soms zo overdreven, vind dit wel fijn :P
    Duidelijk, misschien wat lang, maar verder helemaal goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk om de stem bij het gezicht te horen. Ik vind dat je het echt ontzettend goed gedaan hebt en dat voor een 1e keer, woohoo!! De kleuren zijn heftig, maar heel mooi gedaan. En je eyeliner heb je zooo netjes gedaan. Ik zou willen dat dat mij zo zou lukken. De eerste foto vind ik ook heel erg mooi...dus ik kijk al uit naar je volgende video ;-) Zowel beeld als geluid vond ik Top. Ja en ach je hand ervoor en je camera iets draaien de volgende keer...zijn details.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je hebt een erg fijne stem om naar te luisteren. Lekker rustig!
    Ik vind het heel leuk om nou te zien wie er achter al die prachtige FOTD's zit!

    Wat heb je een prachtige egale huid trouwens! Ik vind de look erg geslaagd. Lekker knal, past helemaal bij je en staat je goed.

    Ik vind je tutorial erg goed, zeker voor een eerste keer. Net wat je zelf zegt, de camerapositie iets veranderen, maar dan is het helemaal prima :D Moet je zeker vaker doen! Als je dat zelf wilt natuurlijk ;)

    Ik kan niet stoppen met naar je nagels te kijken trouwens haha. Ik denk dat ik hem maar snel moet gaan kopen. ;) Komt ie in het filmpje wat paarser over (in plaats van blauw) dan hij is, of valt dat mee?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat leuk, en vooral dat het met budget make-up is, zo kan idd iedereen hem nabootsen zonder dat ze er een lening bij af moeten sluiten ;)

    Ik ben benieuwd naar je volgende filmpjes! (jaja ik verwacht er meer!)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo hehe, ik kon eindelijk je tutorial even bekijken. Wat heb jij (zoals al eerder gezegd) een ontzettend prettige en rustige stem om naar te luisteren. Petje af ondanks dat je zei dat je zenuwachtig was (niks van te zien en te horen!)

    Mooie look, valt me op dat je er ook zo snel mee klaar was, want het lijkt altijd alsof je er veel meer tijd aan hebt besteed. Prachtige huid heb je.

    Twee puntjes: de camera angle idd, en volgens mij wilde je er zo snel doorheen dat de look op het ene oog net een tikje anders is dan op het andere (of zag ik dat verkeerd? meer blauw op het bewegend ooglid bij degene die je voor de camera deed?).

    Leuk dat je onder het werken blijft uitleggen wat je doet en ook met humor, en fijn dat het allemaal budget produkten zijn. Zo zie je dat je heus niet allemaal aan de MAC hoeft om een mooi resultaat neer te zetten.

    En die blush ga ik ook halen, prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Eindelijk je tut kunnen bekijken.
    Meid dat heb je leuk gedaan!!!
    De camera op een andere plaats, maar dat had je zelf al gezien.

    Verder geen op of aanmerkingen!
    Behalve dan dat je echt heel prettig bent om naar te luisteren! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Bedankt allemaal voor jullie reacties. Ik zit nu dus steeds stuiterend te bedenken wanneer ik iets nieuws op kan nemen haha.

    @ Wendy: ja je hebt gelijk, dat zag ik later pas maar ik dacht "als ik nou zeg, misschien niemand die het opvalt", damn dan moet jij weer zo helder zijn ;) Wie weer zijn er (waarschijnlijk wel) meer mensen die het zagen maar dat is dus echt zoiets wat ik dan in mn zenuwen over het hoofd zie. Better next time ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuk dat je een filmpje gemaakt hebt! Ik vind het ontzettend fijn om te zien hoe je die eyeliner aanbracht met de plakbandtechniek, dat ga ik ook eens proberen! Ik vind je zeer aangenaam om naar te kijken en je lijkt me heel erg lief! Zeker nog eens een filmpje maken en geen enkele reden om zenuwachtig voor te zijn, ik vond het alvast erg leuk om te bekijken.
    Doe je ook eens een fimpje met neutrale kleuren? I love neutrals :D

    BeantwoordenVerwijderen