maandag 12 april 2010

Seche Vite "Dry Fast Top Coat"

Ik schreef in *dit* artikel al dat ik ook Seche Vite topcoat heb gekocht. Nu even een review. Swatches heeft niet zo veel nut omdat het spulletje doorzichtig is en je op een foto toch niks van de werking ziet.Seche Vite™ Dry Fast Top Coat is widely acknowledged as the world's finest top coat. Its patented formula penetrates through the nail lacquer to the base coat forming a single solid coating over the nail plate for a much more durable finish, guaranteed not to yellow and leaves nails silky, stronger and resistant to chipping and peeling.

Ik heb deze topcoat gebruikt op een nagellak die niet erg snel droogt uit zichzelf en hij doet inderdaad perfect wat belooft wordt: binnen enkele minuten zijn mijn nagels droog en na nog wat langer wachten is het zelfs al compleet uitgehard. Ik had hoge verwachtingen en daar werd aan voldaan. Echt geweldig! De reden dat ik me soms maar niet aan nagellak waag is omdat ik veel te ongeduldig ben, en lomp ook nog. Dus ik had bijna altijd deuken, vingerafdrukken ("zou die al droog... AAH SH*T") of een afdruk van het dekbed in mijn nagels. Dat is nu dus niet meer nodig :D

Ook heb ik gelezen dat de topcoat je nagellak zo verhard dat je soms je lak in 1 laag van je nagels af kan trekken. Zelf heb ik dat nog niet zo ervaren. De nagellak die ik nu op heb zit er al 4 dagen op en normaal chipt deze lak na een dag op 3 maar ik heb nog geen enkele beschadiging gezien. Enkel wat hele kleine slijtrandjes bij de randen maar ook dat is niet opvallend.

Ook maakt het mijn nagellak nog mooier glanzend dan die al was. Wat een schitterend effect en perfecte werking heeft dit spul, ik ben helemaal overtuigd en raad het echt iedereen aan.
Ik heb een tijdje topcoats van Essence (prut) Catrice (gaf weinig extra bescherming) en Herome (hooguit een dagje extra mooie nagels maar geen snellere droogtijd) gebruikt en ik begrijp helemaal waarom iedereen hier zo tevreden is.

Het is wel duidelijk: ik ben laaiend enthousiast. Ik raad dit iedereen aan die af en toe problemen heeft met zijn nagellak, probeer het gewoon eens. Het maakt het leven met fraaie nagels een stuk makkelijker ;)

psst: over een tijdje (misschien deze week zelfs nog) staan er grote dingen te gebeuren voor mijn blog. Allemaal heel erg leuk en ik heb er heel veel zin in. Zodra ik kan zal ik het meteen bloggen dus hou mn blog goed in de gaten!

12 opmerkingen:

 1. ik wil die ook zo graag hebben! fijn om te horen dat je er zo enthousiast over bent, des te liever wil ik hem ook hebben!! ben benieuwd naar wat er allemaal gaat gebeuren met je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze staat ook op mijn wishlist! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb hem ook en ben er echt super blij mee. Hij is nu al aardig leeg in die korte tijd maar hopelijk gaat hij nog een tijdje mee :P Ik kan niet meer zonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben inmiddels al niet meer zo enthousiast. Ik vind het een super fijn topcoat wat snel drogen betreft en dat is een MEGA plus voor mij. Maar ik kan er inderdaad nagellak in 1 lap aftrekken. En ik vind de glas niet zo mooi, je ziet er ook erg snel krassen op.
  Maar ik denk wel dat ik hem veel blijf gebruiken, omdat hij zo snel droogt (ik heb geen geduld).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klink goed! Die ga ik zelf zeker nog kopen.

  Ben benieuwd naar je plannen met je blog :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze topcoat is mijn Holy Grail, kan niet zonder, zorg ook altijd dat ik op tijd weer een flesje bestel.
  Ben benieuwd naar wat er gaat gebeuren met je blog !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hehe ik wil 'm ook gaan bestellen, die "aaah sh*t" momenten komen me namelijk bekend voor ;)

  Ben benieuwd naar je plannen met je blog...ga je naar je eigen domein? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Eva: zeer zeker het kopen waard, echt een fijn product :D Ik laat zo snel mogelijk weten wat er allemaal te gebeuren staat met mn blog ;)

  @ Justine: goed plan, iedere cent is het spulletje waard.

  @ Annelieke: je hebt er niet heel veel van nodig heb ik gemerkt dus op zich zal je er hopelijk nog even mee vooruit kunnen. en anders op tijd nieuw kopen ;)

  @ Xibalbasblog: Dat van je bagellak er af trekken heb ik dus helemaal niet. Lak jij op een basecoat? Zelf lak ik namelijk meestal op een nagelverharder als basecoat. Misschien maakt dat nog verschil?

  @ Ann: als je er makkelijk aan kan komen is het echt de moeite waard. Zodra ik meer kan zeggen over de plannen met mn blog laat ik het meteen weten :)

  @ Cindy: ik snap helemaal dat dit je Holy Grail is, echt heel fijn spul! Ik laat echt snel weten wat er komen gaat, hopelijk deze week nog :D

  @ Suzy: dit gaat echt een hoop frustraties voor je oplossen. Ik blijf me er over verbazen hoe snel het is opgedroogd als ik het aan heb gebracht.
  Haha vissen naar wat er komen gaat? ;) Nee ik kan nog even niet veel meer duidelijkheid geven, deze week laat ik het hopelijk/waarschijnlijk horen. Zo snel mogelijk in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. fijn! deze moet ik ook hebben *ook onhandig en geen geduld* ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruik hem nu al een hele tijd en hoewel ik de coat in principe fantastisch vind werken, en geen last heb van het "ik kan het er in één keer aftrekken", vind ik toch wel dat het spul erg dik wordt.

  Ik zit nu halverwege het flesje en het wordt steeds moeilijker om er voldoende spul uit te halen om mijn nagellak fatsoenlijk mee af te schermen. Ik weet wel dat er verdunners zijn, maar dat zijn ook weer speciale flesjes die ik dan moet gaan bestellen enzovoorts.

  Ik ga binnenkort een andere topcoat proberen, de Out the Door van INM (als ik het me goed herinner). Zou hetzelfde moeten werken als Seche Vite maar dan zonder de stroperigheid.

  Enneh .... ik weet het! Lekker puh! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb deze ook. Vind hem ook helemaal fantastisch! Het "nadeel" is alleen dat ik de 2e dag aan mijn nagellak begin te prutsen, en ze er in combinatie met bepaalde lakjes (vooral china glaze volgens mij) de lak er in 1 keer af kan trekken. Dat is op zich ook wel weer grappig. En na 2 dagen ben ik ook wel weer uitgekeken op een lakje. Dus och :)

  BeantwoordenVerwijderen