woensdag 7 april 2010

Eyeliner aanbrengen: tutorial en tips!


Ik had het laatst al gezegd: ik zou nog een eyeliner tutorial opnemen om te laten zien hoe ik eyeliner het makkelijkste vind aanbrengen met wing. Hier is die dan, het is best een lang filmpje geworden, langer dan ik dacht in ieder geval haha.

Leuke kop trek ik op deze still he? *zucht* Je kan vaak maar 3 fragmenten kiezen die je als "voorblad" voor je filmpje kan nemen en dit was de meest charmante ;) (kan je nagaan hoe de rest er uit zag?) Ik wil wel eventjes van te voren maar alvast roepen dat ik een beetje een cynische bui had dus neem mij niet al te serieus he. Dit is gewoon een uitleg van hoe ik het doe, wil niet zeggen dat het zo MOET.


Nog even de tips:
- Probeer kleine lijntjes te trekken die je met elkaar verbind, dat gaat makkelijker dan 1 lange lijn trekken.
- Je kan ook kleine puntjes zetten langs je wimperrand, het is makkelijker om die te verbinden dan een lijn zetten.
- Zorg dat al de vloeistof goed verdeeld is over het eyeliner penceeltje. Verwijder een overschot of eventuele klontertjes aan een tissue.
- Probeer uit wat je makkelijker vind werken: pen eyeliner of kwastje.
- Duw heel zachtjes je eyeliner punt een beetje naar beneden, dan duw je tegen je wimpers aan en zo krijg je de dunste lijn.
- Hou je wattenstaafjes bij de hand, makkelijk om bij te werken.
- Laat je elleboog ergens op rusten zodat je een stabielere hand hebt. Eventueel je hand ook nog op je wang zetten, dan tril je minder.
- Trek je ooglid een beetje strak als je dat makkelijker vind, niet te strak! Dat is niet goed voor je huid en het komt je lijntje ook niet ten goede.
- Oefenen!

Tips voor Gosh Extreme Art Eyeliner
- Gebruik deze niet direct op je huid, breng er een laagje Eyeshadow Base en oogschaduw onder aan, al is het maar huidskleurige oogschaduw. Dan kan je het bij het afhalen iets makkelijker af krijgen dan op je kale huid.
- Haal eyeliner die per ongeluk in je wimpers komt direct weg, anders gaat je mascara klonteren.
- Verwijder de eyeliner met een nat wattenschrijfje met een drupje olie, bijvoorbeeld babyolie. Met pure olie krijg je het makkelijker weg waardoor je minder hard op je ooglid hoeft te boenen, dat is niet goed voor de huid van je ooglid.

Hebben jullie hier wat aan gehad? Doe jij het anders of heb jij andere tips? Laat het me weten!

9 opmerkingen:

 1. Haha, je bent zo leuk om op film te zien!
  En ondanks dat jij vindt dat het niet moeilijk is, blijft het voor mij een DRAMA!!!
  Ik zal jouw tips en tricks mee nemen en de dag dat het me gelukt is (als die ooit komt), zal ik een foto showen!
  Echt een leuk filmpje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. erg leuk filmpje! handige tips! gelukkig kan ik het al ;) alleen winged niet maar dat komt door de vorm van mijn ogen, of naja, ik heb btje hang/bol wenkbrauwvleesje, of hoe leg je dat uit? ;P dus dan komt er automatisch een knik in de wing.. ik ben niet duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weeeelke nagellak heb je daar op! WAUW!
  Zoya savita?

  Wat een super leuk filmpje, ik houd wel van een beetje cynisch haha. En mooi gedaan weer.
  Inderdaad, die extreem eyeliners van Gosh zijn een ramp als dat in je wimpers komt, wat een gesmeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk omschreven ! Had het niet beter gekunt ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Handig filmpje!! Eerst een lijntje zetten voor de wing is misschien ook wel een ideetje. Zo doe ik t zelf niet, maar vind het wel een goeie om te proberen.
  En wat herkenbaar dat de lijnen niet gelijk zijn...ik heb dus weinig gevoel voor symmetrie dus ik loop altijd voor %#@!!** ;-) voor mijn gevoel dan. Ga vooral door met filmpjes maken, ze zijn leuk om naar te kijken en zal me ff op je kanaal abonneren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het al zovaak geprobeerd maar het lukt me gewoon niet. Grr..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk en handig filmpje! Ik probeer zaterdag opnieuw eens, maar een kwastje vind ik voor mij gemakkelijker...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ springlover: haha zo erg kan het nooit zijn ;) Fixeer je elleboog en eventueel je hand goed op een stabiel oppervlak (elleboog op tafel bijvoorbeeld en je hand op je wang) dan gaat het al veel minder snel mis doordat je niet zo trilt :)

  @ Eva: nee hoor ik begrijp je omschrijving prima. Je hebt dus een klein beetje overhangende oogleden. Dan is het inderdaad wel wat lastiger met eyeliner maar als je er dan geen wing aan maakt kan het ook een mooi resultaat geven.

  @ Xibalbasblog: haha nee geen Zoya dit keer, morgen komt de review van die lak online ;) En fijn om te horen dat je het filmpje leuk vond, ik wordt er iedere keer toch onzeker van als ik zoiets doe haha. Dan is een positieve bevestiging wel prettig :D.

  @ Sharona: oh wat lief, dank je wel!

  @ Deb: hahaha dat is echt een kwestie van bijwerken hoor, bij mij zijn ze heel vaak de eerste keer aanbrengen ook niet geheel gelijk. Maar als je dat ziet dan kan je natuurlijk altijd nog eventjes het net even aanpassen zodat het wel mooi er op zit :D

  @ girl from Arnhem: oefenen, oefenen, oefenen... tot vervelens toe. Eens lukt het!

  @ Inge en Steffen: leuk dat je een berichtje achterlaat, dank je wel. Gewoon blijven proberen, je moet er echt handigheid in ontwikkelen en dan komt het vanzelf. En probeer het anders ook met oogpotlood. Dat is iets minder "strak" maar daardoor kan je je ook wat beter foutjes permitteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Handig artikel, toch weer wat tips waar ik nog niet echt aan had gedacht.
  Bv dat je mascara gaat klonteren van je eyeliner, dat is me inderdaad al eens gebeurd, daar moet ik maar eens beter op gaan letten.
  Maar ik blijf die wings lastig vinden, ook omdat ik overhangende oogleden heb en ik heb altijd dat de ene wing dan rechter of hoger zit dan de ander..

  BeantwoordenVerwijderen