dinsdag 13 april 2010

Lush "Ma Bar" review

Als ik zin heb ik zoet, chocola, vanille en dat soort geuren dan is deze echt perfect. Ik heb hem nu al weer een tijdje in huis en ik wil hem eigenlijk niet zo vaak gebruiken omdat ik dat gewoon zonde vind haha. Hij mag niet op gaan!

De omschrijving van Lush:
In eerste instantie hebben we Ma Bar gemaakt voor Moederdag. Maar dat is inmiddels al weer een behoorlijke tijd geleden en Ma Bar is nooit meer weggegaan. Dat zou ook wel een regelrecht drama zijn. Want dit is wel het meest onweerstaanbare dat we ooit gemaakt hebben. De protesten zouden zo luid zijn dat we twee opties hebben: watjes in onze oren voor de rest van ons leven (is te doen, maar liever niet) of gewoon Ma Bar houden. We kozen voor het laatste. Dan is iedereen blij.

Wat ik zo vervelend vind aan de Nederlandse Lush site is dat er soms helemaal niks over de geuren of werking gezegd wordt. Deze omschrijving is daar een perfect voorbeeld van. Leuk om te weten waar Ma Bar oorspronkelijk voor is gemaakt maar aan deze omschrijving heb je als Lush newbie natuurlijk niet veel.

Dan is de omschrijving op de USA website een stuk meer verhelderend:
If you're craving chocolate try a Ma Bar, our delectable honey-chocolate-toffee scented bubble bath. It shares the best-selling fragrance of Honey I Washed the Kids soap and melts under the running water creating into the bath. How can you help yourself from smiling while being surrounded by millions of fluffy chocolate bubbles? With bergamot and sweet orange, the aromatic effects are balancing and uplifting too. Melts in the bath, not in your hands.

Zoals ik dus al zei: zoet! Ik ruik er zelf ook nog vanille in en die toffee kan ik ook wel plaatsen. Heerlijk als je in een zoete bui bent maar je moet er wel van houden denk ik. Het suikerklontje wat er in zit sloop ik er meestal uit maar het geeft wel leuk weer hoe zoet deze BBS is.

Ook deze bubbels doen het goed, ze blijven lang in je bad en smelten niet meteen weg zodra je enkele minuten in je bad hebt doorgebracht. Door de bubbels blijft je badwater langer warm en dat verschil merk ik altijd goed. Mijn huid wordt niet erg verzorgt hierdoor maar die verwachting had ik ook niet.

De BBS weegt 100 gram en daar betaal je €4,95 voor. Het wordt een terugkerend thema: Lush is niet goedkoop. Met deze BBS doe ik zo'n 4 tot 5 keer en daar krijg ik een heerlijke geur en goede bubbels voor terug. Ik koop hem soms want ik blijf een beetje een sucker voor de BBSen van Lush en deze staat zeker in de top 3. :)

3 opmerkingen:

  1. Ik ben nog niet helemaal mee in de Lush termen en heb de term BBS moeten opzoeken. Daarna hebben ik moeten opzoeken wat een bubble bar slice was :-p Badschuim dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar had ik helemaal niet aan gedacht, goed dat je het zegt Ann, ik zal er een volgende keer rekening mee houden :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohh ik ben gek op de Bubble Bar Slices van Lush!! In UK hebben ze veel meer keus uit die dingen, in juni ga ik daar heen en heb al een hele wishlist gemaakt ;) Ma Bar heb ik nog nooit geprobeerd, dus ik zet hem op de lijst!

    BeantwoordenVerwijderen