donderdag 4 maart 2010

Rosebud Salve "Mocha Rose"

Via het forum van BeautyReview heb ik nu een nieuwe variant op de Rosebud Salve waar ik al eerder over schreef. Ik heb er “Mocha Rose” en “Menthol and Eucalyptus” bij en ik ben er enorm blij mee!
Vandaag een blog over “Mocha Rose”, over een paar dagen komt er een review over “Menthol and Eucalyptus”.Deze “Mocha Rose” lipbalm bestaat nog niet zo heel erg lang bij Smith’s, hij is pas in 2009 geïntroduceerd. De combinatie van smaken leek me zo apart dat ik het zeker even wilde proberen. De omschrijving van Smith’s luid als volgend:

Our new Mocha Rose Lip Balm is a 'trade secret' blend of Essential Oils, Shea Butter and Vitamin E in a special Petrolatum base. It is infused with the coffee shop flavors of mocha, chocolate, and vanilla, and its aromatic properties practically burst out of the tin when you open it.
On a historical note, mocha was first introduced centuries ago in South Yemen, where traders carried it across the Red Sea into Africa and across the Persian Gulf into Iran and other Arabic countries. It is a delicate mix of chocolate and coffee that we felt perfect for our newest salve product.


Toen ik de tin voor het eerst opende rook ik direct mokka, en nog iets zoets… vanille! Ik liet het aan mijn vriend ruiken en die vind het echt chocola dus die omschrijving klopt helemaal. Dit is wel het soort geurtje wat je moet liggen, ik denk dat ik deze geur in de winter nog meer kan waarderen dan in de zomer. Op de een of andere manier vind ik het echt een warm geurig wintergeurtje.

Zoals ik van de originele rosebud Salve gewend ben, verzorgt deze balm mijn lippen heel goed. Ik heb tot nu toe nog altijd kloofjes gehad in de winter omdat ik dagelijks naar mijn werk fiets, met Rosebud Salve heb ik die heel goed tegen kunnen gaan waardoor ik vrij pijnloos de winter door ben gekomen. Deze balm smeert prima en je hebt er niet heel veel van nodig om prettig verzorgde lippen te hebben.

En dan de tin, ik vind deze heel erg mooi, hij gaat niet open in je tas en is groot genoeg om je lange tijd van zachte lippen te kunnen voorzien. Als je van geurtjes á la chocolade en mokka houd dan is deze echt een must have.

4 opmerkingen:

 1. Deze klinkt ook goed! Ik ben inmiddels ook aan de Salve. Ik heb nu de original, die had jij ook toch? Zijn er nog verschillen tussen die 2 behalve de geur en kleur misschien? Ik las ergens dat je deze ook als oogschaduwbasis kon gebruiken....had je dat al uitgeprobeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm klinkt goed!
  Ik heb alleen de gewone. Ik ben naast deze Mocha, ook nog wel benieuwd naar Brambleberry.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het doosje ziet er erg mooi uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Deb: Ja ik heb ook de original. Ik vind Mocha Rose iets zachter, smeerbaarder. Maar verder zijn er naadt de geur en kleur weinig echte verschillen. Als oogschaduwbasis heb ik dit nog nooit gebruikt, een vette base werkt bij mij bijna nooit goed.

  @ Xibalbasblog: ja brambleberry is de enige die ik zeker ook nog eens wil aanschaffen :)

  @ Hanne: mooi he, ik vind alle varianten een erg mooie tin hebben.

  BeantwoordenVerwijderen