donderdag 11 maart 2010

Alice in wonderland gekte

Zoals al overduidelijk is opgepikt is er momenteel een filmhype: Alice in wonderland!5 Maart kwam deze film in de Nederlandse bioscoop en ik heb er enorm naar uitgekeken. Ook zag ik in winkels en op youtube een hoop Alice looks, producten en inspiratie voorbij komen. Ik heb deze film gisteren in de bioscoop gezien en hij is echt heel gaaf, al heb ik er wel een paar dingen aan op te merken maar hij is zeker het bioscoopbezoek waard. Absoluut gaan kijken. Maar ik ga er niks over verklappen, dit gaat gewoon over wat ik voorbij heb zien komen aan Alice-leuks.

Bij Goldie Starling heb ik gezien dat zij een serie looks aan het maken is die is geïnspireerd door Alice in Wonderland, ze had al een “Mad Hatter” tutorial maar er is meer. Dit filmpje bijvoorbeeld heeft ze gemaakt met de "Mad Hatter" als inspiratie. Je kan op haar kanaal nog een hoop meer leuke Alice-geïnspireerde looks vinden.Ook heeft Claire’s nu een superleuke collectie met allerlei spullen van Alice in Wonderland. Ze hebben een gruwelijk uitgebreide collectie van Alice, met hoedjes, tophats, shirts, tassen, (make-up)etui's, haarbanden oorbellen, kettingen, armbanden, notebooks, kanten handschoenen en nog veel meer. Als je de gehele collectie wilt bekijken moet je even kijken op de site.En er zijn al 2 hele gave Soundtracks uitgekomen. Jawel… 2!
De score van Danny elfman is het eerste deel. De cd “Alice in Wonderland (Almost Alice)” met een compilatie van speciaal geschreven liedjes en odes aan Alice door verschillende muzikanten, vormt het tweede deel.

Almost Alice
1. "Alice (Underground)" performed by Avril Lavigne
2. "The Poison" performed by The All-American Rejects
3. "The Technicolor Phase" performed by Owl City
4. "Her Name Is Alice" performed by Shinedown
5. "Painting Flowers" performed by All Time Low
6. "Where's My Angel" performed by Metro Station
7. "Strange" performed by Tokio Hotel and Kerli
8. "Follow Me Down" performed by 3OH!3 featuring Neon Hitch
9. "Very Good Advice" performed by Robert Smith
10. "In Transit" performed by Mark Hoppus with Pete Wentz
11. "Welcome to Mystery" performed by Plain White T's
12. "Tea Party" performed by Kerli
13. "The Lobster Quadrille" performed by Franz Ferdinand
14. "Running Out of Time" performed by Motion City Soundtrack
15. "Fell Down a Hole" performed by Wolfmother
16. "White Rabbit" performed by Grace Potter and the Nocturnals

Danny elfman
1. Alice's Theme (5:07)
2. Little Alice (1:34)
3. Proposal / Down the Hole (2:58)
4. Doors (1:51)
5. Drink Me (2:48)
6. Into the Garden (0:50)
7. Alice Reprise #1 (0:26)
8. Bandersnatched (2:42)
9. Finding Absolem (2:41)
10. Alice Reprise #2 (0:38)
11. The Cheshire Cat (2:07)
12. Alice And Bayard's Journey (4:04)
13. Alice Reprise #3 (0:23)
14. Alice Escapes (1:07)
15. The White Queen (0:36)
16. Only A Dream (1:25)
17. The Dungeon (2:18)
18. Alice Decides (3:14)
19. Alice Reprise #4 (1:01)
20. Going To Battle (2:41)
21. The Final Confrontation (1:41)
22. Blood Of The Jabberwocky (2:37)
23. Alice Returns (3:14)
24. Alice Reprise #5 (2:55)

Genoeg om te zien, kopen, luisteren en aan te trekken dus als je Alice in Wonderland fan bent. Wat vinden jullie er van? Heb je de film al gezien of ga je hem nog zien? Heb je al Alice-merchandise? Ga je bij Claire's kijken of er iets voor jou bij zit?

8 opmerkingen:

 1. Ik ben al bij Claire's gaan kijken en daar hadden ze lang zo veel niet als op de website. De armbanden en kettingen zijn van heel lage kwaliteit, voelt een beetje aan als de kiddy juweeltjes die je vroeger op de kermis kon winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Ann: er zijn een hoop verschillende soorten armbanden, ik heb de disney variant en die voelt helemaal niet zo goedkoop als andere versies die ik ook heb zien liggen. Jammer inderdaad dat niet iedere winkel alles uit de collectie heeft :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet de film nog zien! Dan ga ik nog even bij Claire's kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt me een ontzettend gave film! Ik wil heb zeker kijken of dat in de BIOS gaat lukken weet ik niet, anders gewoon thuis.
  Als klein kind heb ik heel vaak Disneys classic hiervan gezien. Dus ik ben erg benieuwd naar deze remake. Johhny Depp vind ik zowieso een goeie acteur. In Pirates of the Caribbean is hij ook fantastisch. Qua merchandising heb ik de opi mini's van de Alice in Wonderland collectie gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kunnen ze niet eens een Sneeuwwitjes gekte doen? ^^

  Btw: mooie layout!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Deb: het is niet echt een remake, technisch gezien tenminste. alle elementen uit de oude film komen wel zo'n beetje terug maar deze film gaat over een 19jarige Alice die terug komt in wonderland ;) Als je de kans krijgt dan is de bioscoop ervaring wel erg leuk. Johnny vond ik stiekem, heel stiekem, een klein beetje tegenvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oke! dat wist ik niet...dacht echt dat het een hypermoderne remake was van de klassieker was. Johnny tegenvallen....HMMMM nu word ik nog nieuwsgieriger. Vind dit nl. wel echt een rol voor hem. Ik hoop, ik hoop...dat ik een oppas kan vinden ;-) dan ga ik 'em zeker in de bios zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hi, ik wil graag die oorbellen kopen, maar ik weet niet hoe dat moet. als dat kan, stuur dan even een mailtje naar suzannevannes@live.nl , alvast heel erg bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen