zondag 28 maart 2010

Kenzo "Amour Florale"

Ik kreeg een proefflesje van deze geur van Kenzo, het is een Eau De Toilette en ik was meteen zo benieuwd! Een van mijn favoriete geurtjes is namelijk "Amour" van Kenzo. Dit leek daar een zusje van; de vorm van het flesje is hetzelfde en de naam lijkt er natuurlijk ook op. Mijn verwachtingen waren hoog.

Het flesje heeft dus dezelfde vorm als Amour alleen is het uitgevoerd in doorzichtig glas. Hierdoor heb ik wel meteen de associatie met een lichte, vrolijke geur.

Voorganger Amour is een hele warme, zwoele geur met hartnoten van kersenbloesem en basisnoten van vanille en musk. Ik had dus ook gehoopt dat deze geur daar in de buurt zou zitten met een frisse noot extra hier en daar.
Echter is deze zo anders, komt nog niet eens in de buurt van Amour.
Bij "Amour florale" vind je een hele frisse combinatie van geuren.
Topnoten: Neroli, Cardamom, Zwarte bes en Grapefruit
Hartnoten: Frangipani, Roos en Gardenia
Basisnoten: Rode Ceder en Musk.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de omschrijving leuk vind klinken, maar in de praktijk werkt het toch even anders. Als ik hem op heb ruik ik "Breeze One touch", zo'n wc verfrisser, bah. Ik vind hem erg goedkoop ruiken, wat een tegenvaller. En juist bij een geurtje wat je dan niet lekker vind blijft het natuurlijk extra lang hangen haha.

Nee helaas, dit Eau De Toilette is niet aan mij besteed. Als je houd van de frisse citrus-achtige geuren dan zou je deze eens moeten proberen. Maar als je, net als ik, meer van een beetje kruidige, zwoele geuren houd dan kan je deze wel overslaan.
Een flesje van 40 ml. kost van €48,65.

Houden jullie van dit soort frisse geuren? Ken je Kenzo Amour of Amour Florale? Wat vinden jullie er van?

4 opmerkingen:

  1. Een klasgenootje van mij had laatst Amour of Amour Florale op, ik weet niet welke. Ik vond het in ieder geval naar groene thee ruiken. Niet slecht, maar ook niet fantastisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Frisse geuren vind ik wel leuk voor zomerse dagen. Het is natuurlijk moeilijk om parfum te reviewen. Een parfum dat echt heerlijk ruikt bij een vriendin ruikt dan weer vreselijk bij mij. Het hangt ook een beetje af hoe je huid er op reageert.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel herkenbaar dit, ik vind het origineel erg lekker, maar bij deze variant hebben ze alle noten die het origineel lekker maakt (kersen en rijst!), verwijdert.
    Het flesje vind ik wel mooi, maar daar ga ik geen parfum voor kopen.
    De lichtere varianten van ange ou demon en euphoria vind ik dan weer wel oké.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Xibalbasblog: op ieder zn huid valt een geur natuurlijk wat anders uit, maar ik vond hem echt heel erg tegenvallen. Te zuur fris als het ware :(

    @ Ann: klopt! Dat zal ik ook niet snel doen maar omdat meerdere mensen om mij heen ook meteen met de "wc verfrisser" associatie kwamen leek het me veilig. Daarbij is iedere review natuurlijk enigzons subjectief.

    @ Hecate: grappig dat jij dat ook ruikt, er zit inderdaad niks van het "oude" luchtje meer in :( Erg zonde.

    BeantwoordenVerwijderen