zaterdag 27 februari 2010

Review: MAX False Lashes

Een tijd geleden zag ik op een forum deze nepwimpers staan. Ze zijn te koop bij de Action voor 79 cent (!!) en aangezien ik nog niet zo vaak nepwimpers had gebruikt leek dit me een leuk moment om ze eens uit te gaan proberen.



Zoals in de verpakking al te zien is zitten er 3 setjes falsies in van verschillende dikte. De onderste zijn echt heeeeel dramatisch. De bovenste zijn wel leuk.
Het nadeel met veel goedkope nepwimpers is dat ze niet bepaald onzichtbaar aan te brengen zijn. De rand die je op je ooglid vastplakt is namelijk vrij dik. Hierdoor worden de lashes ook nog eens behoorlijk stug en moeilijk aan te brengen. En als je veel moet rotzooien om ze op hun plek te krijgen dan gaat je makeup vaak een beetje rommelig zitten en of uitlopen.



De dikste lashes heb ik dus eenmalig gebruikt maar die vind ik ook niet mooi als je ze wel goed aan hebt gebracht. Ze verbergen alle oogschaduw of makeup die je aan hebt gebracht. Dus die heb ik weggegooid. Zou misschien wat kunnen zijn als je iets heftigs wilt doen voor carnaval.
De middelste heb ik gebruikt voor mijn pinup look maar ik heb ze toen niet geheel gebruikt. Ik heb ze namelijk doormidden geknipt en beide helften aan de buitenste ooghoek aangebracht. Dan geven ze genoeg dramatisch effect en zijn ze iets beter aan te brengen.



In de verpakking zit een heel klein tubetje wimperlijm. Da's niks. De lijm is vaak verdroogt, hij komt niet uit de verpakking of het tubetje is amper open te krijgen. Ik heb dus wimperlijm bij de drogist gekocht. Voor 79 cent per 3 setjes hoef je ook absoluut geen topkwaliteit te verwachten natuurlijk maar wat mij betreft hadden ze de tubes gewoon weg kunnen laten.



Hierboven nog een foto van de minst dramatische wimpers. Die heb ik vandaag gebruikt voor een look en die vond ik wel leuk.
Sowieso voor dag geld zijn ze leuk hoor, om iets te proberen of om mee te oefenen. Maar als je echt mooie wimpers wilt hebben dan kan je beter voor duurdere gaan.

vrijdag 26 februari 2010

Sleek palette "Safari"


Toen ik laatst een blog schreef over de paletjes van Sleek die ik binnen had gekregen, vroeg ik of er interesse was in swatches. Een aantal reacties lieten me weten dat daar inderdaad interesse in was en erwerd gevraagd om een kritische review. Uw wens is mijn bevel ;) Looks met deze paletten maak ik natuurlijk ook nog. Waarschijnlijk komt er deze week nog een EOTD met dit palet.

De eerste review gaat over palet "Safari". Dit was het palet waar ik een hoop verwachtingen van had omdat ik nou eenmaal een groen-liefhebber ben. En ik had op een forum een paar hele mooie looks van iemand er mee gezien, dit paletje wilde ik dus zeer zeker proberen.

Toen ik het palet gebruikte viel me meteen, net als bij alle Sleek paletjes die ik nu heb, op dat de pigmentatie briljant is. Echt een fantastische oogschaduw in genoeg verschillende kleuren om er een hoop gevarieerde looks mee te kunnen maken.
Hier zijn de swatches, de bovenste foto is de rij met kleuren die het dichtst bij de spiegel zit, de onderste foto is de tweede rij. Ik heb de oogschaduws 2 keer aangebracht, boven is zonder base, onder is met base.

Door de flits, het licht of... nouja ik weet niet waardoor, maar de pigmentatie komt niet helemaal zo goed over als het in werkelijkheid is.



Zoals te zien is op de foto zijn de meeste kleuren met shimmer behalve de zwart en in de onderste rij de licht bruin en de felgroen. Ik vind dat erg mooi om te combineren maar dat is ook per persoon verschillend. Wat mij opvalt bij dit palet is dat ze er 2 kleuren geel in hebben gedaan, de een is iets donkerder dan de ander maar ze lijken heel erg op elkaar. De verdere verdeling van de kleuren vind ik heel erg mooi dus daar heb ik niks op aan te merken.
Je moet alleen wel van groen houden want anders kan je hier natuurlijk niks mee ;)



De oogschaduw in dit palet is heel erg zacht waardoor je hem goed aan kan brengen en mooi kan blenden met de andere kleuren. Hij is niet poederig zoals de oogschaduw in het 88 palette waardoor ik minder fallout heb bij het aanbrengen.
Het enige kleine nadeel wat ik dan nog op kan merken bij dit palet, is dat de oogschaduw zo zacht is dat hij wat meer in je crease kruipt dan een meer poederige oogschaduw. Ik vind dat makkelijk op te lossen door er een goede base onder te gebruiken die niet vettig is. De base van Hema vind ik hier heel erg geschikt voor en dan blijft mijn oogschaduw de gehele dag zitten.

Al met al is dit palet, voor €6,99 een absolute aanwinst.

donderdag 25 februari 2010

Het bekijken waard, deel 5

Voor deel 5 van "Het bekijken waard" wil ik aandacht geven aan "MakeupAdikt". Deze dame woont in de UK en heet Asma, ze is architecte. Toen ze kinderen kreeg heeft ze deze carrière even stop gezet om voor haar kinderen te zorgen en via youtube, en door het bekijken van filmpjes van Panacea en anderen, is ze enthousiast geworden over makeup. Ze bleek ook behoorlijk getalenteerd en nu heeft ze een hoop filmpjes op Youtube staan die erg populair zijn. En mooi! Ik vind een hoop looks van haar enorm inspirerend en wil jullie nu dus een aantal laten zien. (je kan haar ook toevoegen op Twitter)

Het eerste filmpje is ook meteen hoe ik bij haar kanaal ben gekomen, ze gebruik hierbij namelijk een Sleek palette en ik was op zoek naar tutorials met Sleek palettes. Het palette wat zij gebruikt is niet een palet wat nog op mijn wishlist staat maar de look is geweldig mooi, zeker bij haar huidskleur vind ik dit schitterend staan.


Een andere look van haar die ik erg mooi vind is de "Emerald & Aubergine/Purple Smokey makeup". Wat mij opvalt aan haar tutorials, is dat ze vaak ook andere producten gebruikt dan MAC. Nou is er niks mis met MAC maar het is niet voor iedereen haalbaar om alleen die producten te gebruiken. Zo heb ik haar 2True zien gebruiken maar ook veel Barry M. producten. Deze zijn in Nederland verkrijgbaar bij Alice & Jo en zijn helemaal niet zo duur.


Ze maakt ook bollywood looks die ik heel bijzonder vind. Deze kleuren vind ik erg mooi al kunnen ze heel subtiel zijn. Toch knalt deze look er echt uit zoals zij ze heeft gebruikt en vind ik hem heel erg mooi.


Ze heeft enige tijd geleden ook een nieuw kanaal gestart genaamd "MakeupAdiktMUA". De reden hier achter is mij nog niet helemaal duidelijk maar ze heeft ook daar schitterende looks op staan, de meeste tutorials zijn foto-tutorials waarbij ze stap voor stap schrijft en met foto laat zien hoe/wat/waar etc.


Kenden jullie Asma al? Wat vind je van haar looks?

woensdag 24 februari 2010

Zoya "Veruschka" Nagellak

Op de meeting van BeautyReview, waar ik eerder al over schreef, kreeg ik de nagellak "Veruschka" van Zoya mee van Wendy. Superlief!
Ik ben al een tijdje helemaal verliefd op deze nagellak. Groen én mat... Whoah



Bij het aanbrengen merk ik weinig verschil met de matte lakjes van Opi die ik heb. Aan de ene kant is dat goed want die nagellak droogt extreem snel. Veruschka is misschien enkele seconden trager maar nog steeds een lak die enorm snel droog is waardoor je al gauw aan de 2e laag kan beginnen.

Met 2 lagen dekt deze nagellak volledig, dat is erg fijn en je bent dus snel klaar met lakken. Maar ik was bang dat deze nagellak ook zo snel van mijn nagels zou verdwijnen als die van Opi.
Daar is bij deze nagellak absoluut geen sprake van. Hij bleef muurvast zitten waar hij moest zitten en zelfs na 4 dagen zat alles er nog perfect op, afgezien van wat slijtrandjes bovenaan de nagels. Voor mij is dat echt heel uitzonderlijk.

In Nederland is deze nagellak bij mijn weten nergens in de winkel verkrijgbaar, op ebay wordt hij voor ongeveer 6 dollar aangeboden. Als je twijfelt: nergens voor nodig, deze is echt hélemaal zijn geld waard.

Wat vinden jullie? Ik vind bijna alle groene nagellak mooi maar deze vind ik echt heel bijzonder.

maandag 22 februari 2010

Essence blush brush mag blijven!

Toen Essence met de Moonlight trend edition een poederkwast uitbracht werden een hoop makeupverslaafden razend enthousiast. Van alle kanten hoorde ik opeens dat dit echt een "must have" was omdat deze kwast al eerder als limited edition was uitgebracht (50's fever collectie) en het toen een inslaand succes was. Nieuwsgierig als ik ben heb ik me toen naar de winkels gehaast om zo'n kwast op de kop te tikken. Al snel begreep ik helemaal waar iedereen zo over stuiterde, hij is inderdaad ongelófelijk fijn.
Op Summer Shimmer las ik dat de mensen achter Essence blijkbaar het enthousiasme ook opgepikt hebben. Ze hebben besloten dat iedereen recht heeft op zo'n geweldig zachte, prettig en goed werkende, en vooral goedkope kwast. Dus is hij vanaf deze maand blijvend aan het assortiment toegevoegd!



Op de website is een rubriek gemaakt speciaal voor poederkwasten dus misschien kunnen we nog meer fijne kwasten van Essence gaan verwachten in de toekomst? Ik zou het niet erg vinden, mits ze natuurlijk dezelfde kwaliteit zijn als de Limited Edition kwast.

Vanaf deze maand kunnen we de hem in de winkels gaan spotten (kon hem vandaag nog niet vinden) maar de prijs is nog niet bekend. De kwast(en) die ik heb waren 3 euro per stuk dus ik kan me voorstellen dat deze kwast ook rond die prijs zal zitten.

Gaan jullie hem kopen? Heb je al een kwast van de trend editions? Wat vind je van die kwast?

Review: Catrice 60 seconds Nail Couture

Laatst was er een Catrice actie waarbij je 3 producten voor de prijs van 2 kon kopen. Daarbij heb ik onder andere deze Catrice nagellak gekocht: 60 Seconds Nail Couture in de kleur "Black Beauty".
Ik had nog geen ervaring met deze nagellak dus ik was benieuwd of hij goed zou werken. De nagellak van Catrice die ik wel heb, is van een speciale collectie en die droogt voor geen meter.



Toen ik hem aanbracht merkte ik al dat hij goed te verdelen is, niet te dik en ook droogt deze lak goed. Binnen enkele minuten is het grotendeels droog. Ok, dan moet je niet met je nagels dingen open gaan pulken ofzo (zoals ik zo vaak toch probeer te doen *zucht*) want dan gaat het wel mis. Maar toch is het best snel droog.
2 laagjes dekken ook genoeg voor een streeploos resultaat en die kan je redelijk snel achter elkaar aanbrengen.



Wat ik nog het mooiste vind is de subtiele glitter hierin. Het lijkt een beetje een bruin lak. Maar op andere momenten, met een andere lichtinval, leek het net zwart of zwartrood met rode glitters. Deze nagellak blijft erg goed zitten: ik had zonder topcoat na 2 dagen een enkele chip er af maar dit was al stukken beter dan de lak die ik eerder van Catrice gebruikt had. Met topcoat blijft deze nagellak bij mij 3 dagen zonder problemen zitten.
Daarbij chipt nagellak heel snel bij mij.



Wat vinden jullie van deze lak? Heb je er zelf ook kleuren van en hoe bevallen die?

zondag 21 februari 2010

FOTD "Bronze with a green edge"

Ik heb deze look enige tijd geleden gemaakt met het 88 shimmer palette. Ik had dat palet al een tijdje niet meer gebruikt en toen ik de blog over de nieuwe poll had gepost vroeg Annigje om een groen/bruine look. Dat zijn kleuren die ik zelf ook graag gebruik dus met dat in het achterhoofd ben ik aan de slag gegaan.



Een lichte tint bruin heb ik bij de binnenste ooghoek aangebracht tot op de helft van het ooglid. Een meer donkere tint heb ik bij de buitenste ooghoek aangebracht.
De donkerste kleur uit het shimmer palette heb ik in de crease gebruikt.


Omdat deze look al behoorlijk opvallend is vanwege de shimmer heb ik geen lichte oogschaduw onder de wenkbrauw aangebracht als highlight. Wel heb ik de witte kleur uit het palet bij de binnenste ooghoek aangebracht

Daarna heb ik met zwarte eyeliner een lijntje langs de bovenste wimperrand aangebracht en deze in een dunne wing uit laten lopen. Ik heb met opzet dit lijntje heel dun gehouden zodat het wel mooi accentueert maar niet te opvallend wordt.


Daarna heb ik bij de onderste wimperrand een lijntje getrokken met Velvet Touch Eyeliner van Gosh in de kleur "Green devil". Dit lijntje heb ik ook wat doorgetrokken zodat het precies langs de zwarte wing komt te lopen. Daar overheen heb ik een zelfde groene kleur uit het shimmer palette over de eyeliner aangebracht omdat de groene eyeliner mat is en ik wilde dat alle kleuren in deze look shimmer zouden hebben.
Daarna heb ik nog mascara aangebracht en daarmee is de look af.



WAt vind je van deze look? Zou je hem zelf ook dragen of heeft hij voor jou te veel shimmer?

zaterdag 20 februari 2010

Gosh lipgloss "Coral" en "Black"


In het Gosh pakket van vorige week zaten ook 2 lipglossen, "Coral" en "Black". Vooral naar die laatste was ik erg benieuwd. Ik heb jullie bij die blog al swatches op mijn hand laten zien maar dat is vaak toch anders dan hoe het er op je mond uitziet. Daarom nu nog even een uitgebreide review met swatches.

Ik was bang dat de zwarte gloss heel donker zou zijn maar niks is minder waar, gelukkig. In de verpakking lijkt hij echt zwart maar zoals al op de swatch te zien was is hij vrij doorzichtig met een lichte glitter en een zwarte glans.
Op je lippen geeft hij ook een zwarte glans. Op zich is dit best leuk en de trend met zwart begon vorig jaar al dus het is leuk dat Gosh daar ook iets mee doet. Maar voor zo'n gloss moet je niet al te bleek zijn en zorgen dat de rest van je gezicht er goed verzorgt uitziet. Als je erg bleek bent en je deze lipgloss opdoet geeft het je lippen een beetje het "ik krijg geen zuurstof" effect. Dat lijkt me niet de bedoeling ;)



Ook gaat het pigment van de zwarte gloss wat sneller in de lijntjes van je lippen zitten. Dat vind ik zelf niet zo heel mooi. Ik zou hem dan eerder over een nude lipstick heen gebruiken, dan krijg je dat wat minder snel.
Ik had verwacht dat ik helemaal weg zou zijn van deze gloss want zwart is en blijft mijn favoriete kleurtje (het is wel een kleur!) maar ik geloof toch dat ik voor die iets meer standaard kleurtjes ga bij een lipgloss.

Dan over naar "Coral". Die vond ik in de verpakking heavy pink en dat is niet direct mijn kleur. Maar ik wilde hem natuurlijk wel graag uitproberen en net als "Black" is hij niet heel erg dekkend waardoor je lippen meer een extra kleurtje krijgen maar niet heftig gekleurd worden. Ik vind deze tint eigenlijk erg mooi en ook prettig draagbaar. Bijna iedere lipgloss die ik tot nu toe heb gehad plakt wel enigzins en dat doet deze ook, maar niet heel erg en ik het bleef best goed zitten.



Doordat deze lipgloss niet zo sheer is als "Black" gaat hij ook niet zo in de lijntjes van je lippen zitten, hij blijft best goed zitten maar beide glossjes blijven echt niet de hele dag aanwezig.
Ook verzorgen ze je lippen best goed maar er gaat natuurlijk niks boven een echte lipbalm ;)

Allebei deze lipglossen (is dat eigenlijk wel een woord?) zijn vanaf week 15 tot en met week 20 verkrijgbaar bij Kruidvat, ze kosten dan €6,99.
Wat vinden jullie er van? Gaan jullie deze producten bekijken als ze in de winkel liggen? En welke vind jij het mooiste?

vrijdag 19 februari 2010

Sleek paletjes!

Jawel, ik heb ze binnen! Eigenlijk al een tijdje maar er over bloggen kwam er maar niet van doordat de Gosh spullen tussendoor kwamen...
Zoals ik eerder al eens schreef was ik erg enthousiast toen ik las over de oogschaduwpaletten van Sleek. De kwaliteit scheen erg goed te zijn en ze zijn erg goedkoop. Ik zag dat Alice & Jo Havesentials deze paletjes verkochten voor €6,99 per stuk. Ik heb even gewacht (in de hoop dat "Graphite" nog bij hun inde verkoop zou komen, gaat niet meer gebeuren geloof ik :( ) maar ik kon me niet bedwingen en heb "Original", "Safari" en "Storm" gekocht. De verzendkosten waren ook heel erg goed te doen: €4,50 met track & trace.

Het heeft even geduurd maar toen lagen ze opeens bij mij op de mat. Ik heb meteen even uitgebreid foto's gemaakt en ga later ook nog per stuk wat uitgebreider schrijven over deze paletjes. Waarschijnlijk komt er ook nog wel een tutorial mee ;)
Hier een foto met flits:


De foto zonder flits hier onder geeft de kleuren het beste weer. Tot nu toe vind ik de oogschaduw enorm fijn in gebruik en je kan zo veel kanten op met deze paletjes.


Zou je een bepaalde look met een palet willen zien? En willen jullie eigenlijk swatches zien of niet? Ik weet niet of er echt behoefte aan is omdat deze paletten ook op andere blogs al veel geswatcht zijn maar als jullie nog een keer swatches willen zien dan hoor ik het graag :D

donderdag 18 februari 2010

DKNY "Delicious Candy Apples"


Deze maand komen er van Donna Karan 3 limited edition geuren uit. Het groene appeltje doet het al tijden goed en op dit thema is voort geborduurd met Candy Apples. Schattig toch? De 3 verschillende geuren hebben dezelfde vormgeving gekregen alleen dan een andere kleur. Zoals op het bovenstaande plaatje te zien is, komt er een rood, groen en paars snoepappeltje uit.

Het paarse flesje heet "Juicy Berry".
De naam zegt het al, deze geur is vooral fruitig.
De topnoten hiervan zijn allemaal fruit: Lychee, rode bes, braam en peer.
Ook de hartnoten zijn fris: appelbloesem en roos
De basisnoten zijn houtig met sandalwood.






Het rode flesje kreeg de naam "Ripe Raspberry" mee.
De topnoten bestaan hierbij uit frisse limoen, appel en framboos.
Hartnoten zijn wat zoeter met onder andere pioenroos en magnolia.
Basisnoten zijn... coca cola!
Geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen, cola als basisnoot. Wel grappig en ik ga deze dus zeker eens besnuffelen om te kijken of ik de cola er ook in ruik haha.


En tot slot het groene flesje, die heet "Sweet Caramel".
Topnoten daarin zijn ook weer fruit, appel en peer, maar daarnaast ook stokroos.
Hartnoten bestaan uit groene noten met jasmijn, lelie en viool.
Basisnoten zijn vanille en karamel. Kan ook bijna niet anders met die naam natuurlijk.




Van alle 3 de geuren spreekt de groene versie mij het meeste aan, hij schijnt ook behoorlijk te lijken op het originele "groene appeltje" van Donna Karan en die geur vind ik ook heerlijk.

Wat vinden jullie van deze nieuwe appeltjes? Zijn er omschrijvingen die je aanspreken? Ken je de andere geuren van Donna Karan?
Ben je een beetje bekend met welke geuren bij jou passen door middel van bijvoorbeeld een parfum analyse?

woensdag 17 februari 2010

Gosh "Orange drops" Nail Lacquer


Dit is, in mijn ogen, de vrolijkste Nail Lacquer die er zij zat in de lente collectie. Ik had nou niet zoiets van "yay oranje" maar dat zal komen door de associatie met koninginnedag? Ik wilde hem wel meteen proberen en ik vind hem toch wel grappig.

Het is, net als "Ocean", een metallic lak met een mooie glanzende finish. De kleur is dus oranje, en dan bedoel ik ook echt ik-geef-licht-in-het-donker-zo-helder-ben-ik-oranje.
Als je niet al te dikke laagjes aanbrengt is deze nagellak binnen een minuut of 5 behoorlijk goed opgedroogd. Wel valt me op dat ik hem wat doorzichtig blijf vinden. Ik heb uiteindelijk 3 laagjes aangebracht en nog zag je de witte randjes van mijn nagels er wat doorheen komen.

Ik vind dat ook deze nagellak redelijk snel kan beschadigen. Zoals ik al vaker heb benoemt ben ik niet altijd even handig waardoor mijn nagels nogal wat te verduren hebben dus het ligt niet alleen aan de lak. Toch bleef de creamy grijze lak van deze collectie ("Miss Grey") bij mij veel beter zitten dan de andere 2 metallic Nail Lacquers. Na 2 dagen zitten er al wat beschadigingen aan de nagellak. Maargoed, langer dan 3 dagen laat ik het toch niet zitten.
Ook benoemt Gosh dat deze nagellak perfect zal dekken, dat vind ik bij deze kleur niet het geval en ik vind een volledig dekkende nagellak meestal wel het mooiste.

Ook deze nagellak kost weer €6,45 en is bij de aankomende lentecollectie vanaf half april verkrijgbaar bij Kruidvat.
Wat vinden jullie er van? Zou je deze kleur zelf kopen?

dinsdag 16 februari 2010

Gosh "Ocean" Nail Lacquer


Naast “Miss Grey” vond ik ook deze “Ocean” Nail Lacquer van Gosh in het pakket wat ik vorige week ontving voor de “Gosh goes gypsy” collectie. Overigens is dit geen nieuwe uitgave van Gosh, ik had deze kleur al een hele tijd in mijn bezit maar vrolijk en mooi is hij zeer zeker. Hij past helemaal in het beeld wat ik heb van lente.

Deze Nail Lacquer heeft een metallic finish, een van de redenen dat ik dit een verschrikkelijk mooie kleur vind, ik hou van metallic lakjes. Als ik hem in aanbreng over de basecoat vind ik hem vrij snel drogen. Binnen een minuut of 5 is het grotendeels droog. Als ik vergelijk met bijvoorbeeld Opi nagellak dan vind ik deze er wel langer over doen, maar Opi is dan ook wel érg snel.



Met 2 laagjes vond ik de kleur redelijk dekken, al komt het witte randje van mijn nagel er nog wel een klein beetje doorheen. Maar ik had geen zin in een derde laagje dus ik heb het hier toch bij gehouden.
Wat ik jammer vind is dat deze nagellak best snel beschadigd. Vaak beschadigen alleen de randjes van mijn nagels wat maar bij deze valt me juist op dat ook midden op mijn nagel sneller streepjes of iets dergelijks zitten. Na 2 dagen vind ik het niet zo heel erg mooi meer en op dag 3 heb ik toch al heel wat beschadigingen. Dat is wel jammer, zou het komen door het metallic effect dat deze sneller stuk gaat? Ik weet het niet maar meestal blijft een nagellak toch maar 2 of 3 dagen bij mij zitten dus ik vind het wel best zo.

Al met al vind ik deze nagellak schitterend om te zien, sommige merken blijven nog beter zitten maar hij is absoluut niet slecht. Ook deze Nail Lacquer kost €6,45 en ik vind hem dat waard vanwege het mooie effect en de gave kleur.

Wat vind je van deze nagellak? Past de kleur wat jou betreft in een lente-collectie? Denk je dat je hem gaat kopen als de collectie in de winkel ligt?
Morgen de laatste nagellak van de 3 uit het pakket: "Orange Drops".

maandag 15 februari 2010

Gosh "Miss Grey" Nail Lacquer



Deze “Nail Lacquer” van Gosh zat in het pakket wat ik vorige week ontving voor de “Gosh goes gypsy” collectie. Hoewel ik hem niet erg vind passen bij een lente collectie, vind ik hem wel enorm mooi. Ik hou van grijstinten bij zwart (wat ik heel veel draag) en deze lak heb ik dus als eerste gebruikt. Prettyyyy.

Wat me meteen opvalt is dat de lak een mooie creamy finish heeft. De andere 2 tinten die in het pakket zaten waren meer metallic maar deze cremefinish vind ik erg mooi bij grijs. De kleur neigt wat naar het blauwe. Wat mij betreft is deze kleur dus een schot in de roos.



Bij het aanbrengen over een basecoat vind ik hem redelijk snel drogen –mits- je een niet al te dikke laag aanbrengt. Als je een dikkere laag aanbrengt (dat chipt wat minder snel bij mij) doe je er behoorlijk lang over om het echt goed te laten drogen. Ik breng deze nagellak de volgende keer dus in meerdere dunne laagjes aan, eens kijken of dat wat sneller werkt. Ik denk dat dat wel beter zal zijn, de 2e laag die ik namelijk wat dunner aanbracht droogde veel sneller. Toen ik de eerste laag had aangebracht vond ik de kleur nog wat te doorzichtig, met 2 laagjes was dat probleem opgelost.

Deze lak blijft bij mij behoorlijk goed zitten, ik heb hem 3 dagen opgehad en toen had hij wat minimale beschadigingen. Voor mij is dat lang genoeg, ik verwacht niet dat een nagellak een week goed zit, daar ben ik toch veel te lomp voor. Ik stoot namelijk altijd wel iets dus 3 dagen vind ik een goede score.

Al met al ben ik dus heel tevreden over deze Nail Lacquer, de kleur is geweldig, finish is mooi, als je niet te dikke lagen aanbrengt droogt hij prima en hij blijft goed zitten. Hij kost €6,45 en die prijs vind ik prima. Daar zou ik hem zelf ook wel voor gekocht hebben.

Wat vinden jullie? Zou je hem kopen? Wat vind je er van dat hij bij een Lentecollectie zit?

zondag 14 februari 2010

FOTD: "Rise and shine"


Ik zag in de poll dat goud en rood, naast wat andere kleuren, behoorlijk wat stemmen hebben. Dat vind ik niet altijd even makkelijke kleuren dus ik zat er over na te denken wat ik daar mee zou kunnen doen. Nou heb ik eerder al een look gemaakt met Goldfinger quattro van Gosh en Red Fox Effect Powder. Maar ik wilde dit keer andere producten gebruiken zodat je toch een andere look krijgt. Ik vind deze iets minder donker en hij deed me een beetje denken aan de kleuren van een opkomende zon; goudgeel, oranje en rood.


Om te beginnen heb ik weer Hema Eyeshadow Base aangebracht. Daarna heb ik uit het Shimmer palette de omcirkelde lichtgouden kleur in mijn binnenste ooghoek aangebracht, ook een beetje onder het oog bij de ooghoek.

Vanuit de buitenste ooghoek heb ik de oranje omcirkelde kleur aangebracht naar binnen. Die heb ik daarna met het goud geblend zodat de kleuren goed in elkaar overlopen.
Daarna heb ik uit het matte palette de donkerste rode kleur genomen. Deze heb ik vanuit de ooghoek omhoog in de crease aangebracht tot halverwege het oog. Niet verder want dan gaat het rood overheersen en dan raak je de intensiteit van het goudgeel kwijt.



Daarna heb ik met een Essence Crystal Eyeliner (de zwarte) een lijntje langs de bovenste wimperrand gemaakt vanuit de binnenste ooghoek met een wing bij de buitenste ooghoek die schuin omhoog loopt.
Ook bij de onderste wimperrand heb ik deze lijn terug laten komen maar dan maar tot halverwege de wimperrand zodat onder het oog het goudgeel nog wat zichtbaar blijft.



Daarna heb ik nog zwart oogpotlood in mijn waterlijn aangebracht voor een intensere look en mijn wimpers gekruld en mascara aangebracht. Daarmee is de look af. Je kan ook nepwimpers gebruiken natuurlijk maar ik moet nog naar mn werk en dat is dat wel een tikje overdreven ;)



Let niet op mn haar, ik kwam net onder de douche vandaan. Wat vinden jullie van deze look? Zou je hem zelf dragen? Zou je een tutorial willen zien?

zaterdag 13 februari 2010

Bestelling bij Boozyshop; NYX Jumbo Eyeshadow Pencils!

Wow wat is Boozyshop snel!

Afgelopen week mailde ik Boozyshop omdat de Jumbo Eyeshadow Pencils in de kleuren "Milk" en "Black Bean" niet voorradig waren. Ik hoopte dat ze er binnenkort weer zouden zijn. Die zelfde dag kreeg ik al een reactie met goed nieuws: ze waren al weer op voorraad en binnen 3 minuten zou ik kunnen bestellen. Dat deed ik de volgende dag en ik was heel erg benieuwd hoe lang het zou duren voordat ik het binnen had. De volgende dag (!!) lag het al op de mat!

Nu ben ik dus de blije bezitter van Black Bean en Milk en die Jumbo Pencils ben ik al zo vaak in filmpjes tegen gekomen dat ik ze nu echt MOEST proberen. Hiernaast nog even swatches. Ze zijn ook echt niet duur bij Boozyshop: 3,50 per stuk en de verzendkosten zijn laag omdat het in een enveloppe word verzonden. Mocht ik deze weer willen hebben ga ik zeker terug naar hun

Binnenkort zal ik er een look mee posten. Waarschijnlijk koop ik in de toekomst nog wel andere NYX Jumbo Pencils maar deze stonden echt bovenaan mijn verlangslijst. Hebben jullie ook NYX Pencils en welke kleur is jouw favoriet?

vrijdag 12 februari 2010

Lush " A French Kiss" Bubble Bar Slice

Ik heb weer een product van Lush laatst gebruikt en het begint een beetje gewoonte te worden om daar toch maar een review over te schrijven, terwijl ik eigenlijk een beetje "ontlusht" begin te raken! Maarja ik heb nog zo'n lading liggen na het mysteryshoppen die ik heb gekregen, dat dat toch ooit op moet.
Van de week in bad gelegen met Bubble Bar Slice "A French Kiss". Ik ben veel meer fan van BBSen dan van bruisballen omdat je zoveel schuim krijgt en daardoor blijft je badwater langer warm en ik vind schuim gewoon leuk, daarbij vind ik lavendel erg lekker dus ik was hier heel benieuwd naar.

Grappig vind ik dat op de site van Lush deze afbeelding staat van de BBS:


Terwijl de BBS toch echt meer hier op lijkt:


Ik vond het nogal een verschil maar ach, zolang het zijn werk maar doet is uiterlijk natuurlijk niet belangrijk. Dit is de omschrijving van Lush:

A French Kiss lijkt op een klein gebakje die je terugvindt in een patisserie in Parijs. Zo eentje waar een sterke koffie bij gedronken moet worden. En die je eet met een heel leuk, beetje artistiek persoon (Frans bij voorkeur). Bij Lush zien we meer dan alleen een mooie buitenkant. We vinden de binnenkant ook zeker zo belangrijk. Daarom hebben we French Kiss een elegant hart gegeven met lavendel, rozemarijn en tijm. Goed voor je huid en heel sensueel.


Die geur vind ik heel erg lekker, toen ik hem voor de helft in het bad verbrokkelde kwam de geur meteen vrij en die is heerlijk: inderdaad sensueel en ook ontspannend, niet te nadrukkelijk maar wel echt lavendel. Heerlijk. Je badwater wordt amper gekleurd door de BBS wat ik zelf een voordeel vind. Na enkele minuten rook ik de geur alleen niet erg goed meer, toch misschien iets te subtiel? Nouja het kan natuurlijk dat je aan de geur gewend bent dus dat je hem dan zelf niet meer zo ruikt. Da's ook niet zo erg.

Maar wat me nog meer opviel is dat de bubbels van deze BBS heel erg snel weer vertrokken zijn, en daar draait het toch (naast de geur) zo'n beetje om. Dus na dik 10 minuten zat ik voor mijn idee in een redelijk geurloos en bubbelloos bad. Dat is zonde zeg.
Toen keek ik naar de prijs: €5,95!

Je kan deze BBS niet zo supervaak gebruiken omdat het een van de kleinste BBSen is, hij heeft geen superbriljante-blijft-de-hele-dag-hangen-oh-wat-kan-ik-hier-van-nagenieten-geur en de bubbels zijn best snel weg... Dat vond ik tegenvallen. Deze zal ik dus niet weer kopen.

Wat vinden jullie van deze BBS? Ken je andere lavendelgeurdende badspullen die je een aanrader vind?

woensdag 10 februari 2010

Preview: Gosh Spring look 2010

Deze week was pakketjesweek bij mij, leuk! De spullen van Boozyshop en Alice & Jo's komen binnenkort op mn blog te staan. Maar eerst Gosh want vanwege het ambassador zijn ben ik deze blog begonnen. Dus die krijgt een beetje voorrang ;)

Geheel onverwacht lag er een pakketje van Gosh op de mat met spulletjes voor de Gosh Spring look 2010. Met als thema "Gosh goes gypsy!"



Zelf ben ik erg gek op kleurtjes in looks en de Gosh Spring Look sluit daar helemaal op aan. Ze zijn geïnspireerd door gypsies en de producten bevatten trendy vrolijke kleuren die een heerlijk contrast vormen: turquoise en oranje.
Het pakketje wat ik binnen kreeg bevatte deze producten, ik heb het maar even helemaal op de foto gezet en de promotionele foto's toegevoegd als linkjes. (de disc bevatte afbeeldingen van de producten)



Er zaten 3 Nail Lacquers bij in de tinten "Ocean", "Orange Drops" en "Miss Grey". Deze lak heeft volgens de omschrijving een gladde structuur moeten hebben, snel drogen en daarbij onmiddellijk moeten dekken. (prijs: €6,49)



Ook bevat het pakket 2 tinten Lip Gloss in de kleuren "Black" en "Coral". Deze glossjes "geven een schitterende glans en volume". Ook zouden ze een verzachtende en beschermende werking hebben. Ik heb snel alvast een swatch op mijn hand gemaakt. (prijs: €6,99)



Vanaf week 15 tot en met week 20 zouden deze producten gepromoot worden in de winkel.
Ik ga de producten allemaal uitgebreid proberen en zal er reviews van schrijven met swatches en alles.
Ik zal het ook meteen vermelden: ik heb deze producten gekregen en daar ben ik heel erg blij mee, maar ik blijf wel eerlijk. Als ik iets niks vind zal ik dat ook vermelden, ondanks dat ik het gekregen heb. Dat bedoel ik niet ondankbaar want ik ben hier heel blij mee maar ik heb een hekel aan "gepromoot" als een product gewoon niet doet wat het belooft.

Wat vinden jullie van deze producten? Zijn er spulletjes bij die je zelf zou willen proberen? Naar welke review ben je het meest benieuwd?